SEGRE

CONGRÉS

Tensió davant de l’arribada del Rei al Mobile World Congress

El Govern central titlla d’“irresponsable i sectària” el plante de Colau i Torrent a Felip VI

Tensió davant de l'arribada del Rei al Mobile World Congress

Tensió davant de l'arribada del Rei al Mobile World CongressEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Felip VI presidirà avui a la nit el sopar oficial d’inauguració del Mobile World Congress (MWC), en la qual serà la seua primera visita a Catalunya després de l’1-O. El congrés anual de telefonia mòbil és una cita fixa a l’agenda de Felip VI, però aquest any té la particularitat que se celebra sense que s’hagi format Govern a Catalunya després de les eleccions de desembre i en plena aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Tanmateix, hi ha hagut representants polítics que han anunciat que no assistiran al sopar com a protesta per la postura del Rei després del referèndum de l’1-O i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president del Parlament, Roger Torrent, no estaran presents en la recepció oficial.

En aquest sentit, el Govern central ha titllat d’"irresponsable i sectària aquesta actitud mesquina" d’aquests càrrecs polítics, van dir fonts del Govern.

Per la seua part, Carles Puigdemont ha afirmat que el rei "serà benvingut" quan "demani perdó" pel seu paper durant el mes d’octubre passat davant la situació de Catalunya.

Hores abans de l’arribada del rei a Barcelona, els Mossos d’Esquadra han tallat els dos sentits de la Via Laietana davant de les protestes que han convocat els Comitès de Defensa de la República (CDR) a la plaça Urquinaona i a l’avinguda de la Catedral per la visita del monarca.

D’altra banda, centenars de persones s’han concentrat a la plaça España per donar la benvinguda a Felip VI amb càntics de "Viva Espanya" i "Viva el Rei".

Felip VI torna a Barcelona després d’haver mantingut una postura ferma en defensa de la legalitat i la Constitució després de l’1-O; dos dies després, el rei va transmetre el seu primer missatge extraordinari als espanyols, un discurs en el qual va acusar el Govern d’haver incorregut en una "lleialtat inadmissible".

El MWC comptarà amb més de 2.300 expositors i més de 170 delegacions internacionals, i s’estima un impacte econòmic de 471 milions d’euros i 13.000 llocs de treball temporals.

tracking