SEGRE

PANORAMA

Arrimadas demana no perdre el temps “amb un fugat” i rebutja la plantada

Concentració a favor de Tabàrnia i del rei

Álvaro de Marichalar, en una concentració convocada per Tabàrnia.

Álvaro de Marichalar, en una concentració convocada per Tabàrnia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va demanar ahir “no perdre el temps” amb els comentaris d’una persona “fugada com l’expresident Carles Puigdemont”, que viu en una “realitat paral·lela”, i va criticar de nou que plantessin el rei el president del Parlament, Roger Torrent, i l’alcaldessa Ada Colau. Per a la dirigent de Cs, plantar el rei per part de Torrent i Colau demostra que “no han entès el seu paper” institucional. “Tot el que fa la senyora Colau és generar incertesa sobre Barcelona i genera conflicte entre administracions, i això no és estar a l’altura de les circumstàncies”, va apuntar la portaveu de Cs.

Així mateix, mig miler de persones van donar suport a la concentració a Barcelona de la Coordinadora de Tabàrnia, que aglutina les associacions que simpatitzen amb la plataforma Tabàrnia en el seu rebuig a l’independentisme, i on es va recolzar la presència del rei.

El portaveu de Tabàrnia diu que els uneix “la resistència al nacionalisme i reflectir les seues contradiccions”

A la plaça de Catalunya, a pocs carrers on estava convocada una manifestació independentista en contra de la presència del monarca, el portaveu de la Coordinadora de Tabàrnia, Jorge Ibáñez, va llegir un manifest en el qual va dir que aquesta entitat busca “fer confluir la voluntats i les esperances que han generat el naixement del fenomen de Tabàrnia”. “Ens uneix la resistència al nacionalisme i la voluntat de reflectir les contradiccions de l’independentisme en el seu mirall”, va dir. Hores abans, més d’un centenar de persones es van concentrar a la plaça Espanya per donar la benvinguda a Felip VI. Els manifestants, en un ambient festiu, van fer onejar banderes espanyoles i pancartes a favor del monarca. Van cridar missatges de “Viva España” i “Viva el Rey”, van posar cançons de Manolo Escobar o l’himne espanyol amb uns altaveus i van demanar als cotxes que passaven que els donessin suport fent sonar les botzines.

tracking