SEGRE

PANORAMA

L'ANC farà una marxa al març perquè es restitueixi el Govern

Aprova un full de ruta que reclama “construir la república” i aconseguir poder “efectiu i no dependent” de l’Estat || Puigdemont insta a mantenir el llegat de l’1-O

L’assemblea ordinària es va fer al Pavelló de la Mar Bella, a Barcelona.

L’assemblea ordinària es va fer al Pavelló de la Mar Bella, a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sisena assemblea general ordinària de l’ANC, que es va celebrar ahir a Barcelona amb l’assistència d’uns 3.000 socis, va aprovar convocar una gran manifestació el dia 11 de març per pressionar un acord de creació d’un nou govern, que segons el seu parer ha de tenir “poder efectiu” per “activar la república amb poder no dependent de l’Estat”.

L’ANC, els dirigents de la qual van declarar el rei persona no grata per la seua visita pel Mobile World Congress, va votar la ponència del full de ruta que l’actual secretariat nacional presentava a l’assemblea.

L’entitat va aprovar també celebrar eleccions el 17 de març i s’escollirà els setanta membres del secretariat. Va aprovar els comptes i va anunciar que ha recaptat al costat d’Òmnium 5,3 milions d’euros de la caixa de solidaritat per als presos. Aquest full de ruta, sota el “caràcter no violent i pacífic” de l’independentisme, preveu diversificar l’estratègia de l’ANC a partir de tres eixos: el social, amb la mobilització de l’11 de març; el nacional, que vol que es derogui el 155 i restituir el Govern legítim, la posada en llibertat dels dirigents independentistes i el retorn dels exiliats a Brussel·les; i internacionalitzar la situació catalana. La manifestació convocada per al dia 11 de març està prevista que s’iniciï a les Drassanes de Barcelona i finalitzi a les portes del parc de la Ciutadella.

Durant l’assemblea es va visionar un vídeo de Carles Puigdemont i es van sentir unes paraules escrites pel fins fa poc president de l’entitat, Jordi Sànchez, que havien estat enviades des de Soto del Real.

Puigdemont va demanar mantenir viu el llegat de l’1-O i també el que es va decidir el 27 d’octubre al Parlament i “es va ratificar” el 21-D, i que “és el camí cap a una república independent”.

Sànchez, per la seua part, va apostar per preservar l’ANC, que va descriure com “un gran fil roig de la transversalitat del país a favor d’un estat independent en forma de república”. El vicepresident, Agustí Alcoberro, va alertar que l’ANC “estarà alerta” per mobilitzar-se perquè es restitueixi el Govern de Catalunya.

tracking