SEGRE

CONFLICTE

Nigèria confirma la desaparició de 110 nenes després d'un atac de Boko Haram

Nigèria confirma la desaparició de 110 nenes després d'un atac de Boko Haram

Nigèria confirma la desaparició de 110 nenes després d'un atac de Boko HaramEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de Nigèria va confirmar la desaparició de 110 estudiants de l’escola femenina de secundària atacada pel grup gihadista Boko Haram dilluns passat al poble de Dapchi (nord-oest de Nigèria), van indicar fonts del Ministeri d’Informació.

Després d’una reunió aquest diumenge amb les famílies de les desaparegudes, el director del centre i autoritats locals de Yobe, regió on se situa Dapchi, el ministre nigerià d’Informació, Lai Mohammed, va confirmar que 110 de les 906 estudiants matriculades al col·legi continuen desaparegudes després de l’atac del grup terrorista, que va provocar la fugida de centenars d’alumnes i professors.

El president de Nigèria, Muhammadu Buhari, va informar a finals de la setmana passada que anaven a reforçar el nombre de tropes en l’àrea i a enviar vigilància aèria per aconseguir que les noies tornin a casa segures, i que els atacants "siguin arrestats i es faci justícia".

Aquest fet es produeix a només dos mesos que es compleixin quatre anys del segrest de més de 200 estudiants en un altre col·legi a Chibok, en l’estat veí de Borno.

Més de cent d’aquestes nenes segrestades l’abril del 2014 han estat alliberades, però el 112 romanen encara en captiveri.

Nigèria ha vist incrementat el nombre d’atacs suïcides en els últims mesos, malgrat que els terroristes han perdut presència en alguns dels seus territoris després d’operacions exitoses dutes a terme per les forces de seguretat.

En represàlia, els gihadistes han adaptat els seus atacs a llocs considerats com punts febles, com llocs d’oració, escoles i campaments de refugiats.

Boko Haram, que significa en llengües locals "l’educació no islàmica és pecat", lluita per imposar un Estat de tall islàmic a Nigèria, país de majoria musulmana al nord i predominantment cristià al sud.

Més de 20.000 persones han mort des del començament de la insurgència gihadista a la zona el 2009.

A més, al voltant d’1,6 milions de persones s’han vist obligades a abandonar les seues llars i 4,7 milions necessiten assistència alimentària urgentment, segons xifres de l’ONU. 

tracking