SEGRE

ASSASSINAT INVESTIGACIÓ

El presumpte assassí de Susqueda: “Sóc innocent, no he fet res”

Els Mossos d’Esquadra troben una pistola durant l’escorcoll d’un dels domicilis familiars || Les proves han de demostrar si es tracta de l’arma del crim

El presumpte autor del doble homicidi de Susqueda, Jordi Magentí, acompanyat dels mossos d'esquadra en el moment d'accedir a una casa d'Anglès.

Els Mossos troben una pistola a la casa del detingut pel crim de SusquedaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El detingut com a presumpte autor del doble crim del pantà de Susqueda va assegurar ahir que no és culpable dels fets pels quals se l’investiga: “Sóc innocent. No he fet res.” Així es va expressar a crits a l’entrar en un dels domicilis d’Anglès que els Mossos d’Esquadra van escorcollar en el marc de la investigació, i en un altre moment en què el traslladaven a un pàrquing va insistir: “No he fet res, no és veritat, ho juro per Déu.” Durant la jornada d’ahir els Mossos van concloure un escorcoll al domicili de la mare del detingut al carrer Font del Canyó, que va començar aquest dilluns, on va estar present el detingut i la casa va quedar precintada.

Els investigadors també van inspeccionar l’habitatge d’un oncle d’avançada edat de Jordi Magentí, en la qual actualment vivia perquè en tenia cura, al número 1 del carrer Nou, on va anar la filla de l’arrestat breus moments. A més, van escorcollar també una finca rústica propietat de la família. En un dels escorcolls, els Mossos van trobar una pistola a casa del presumpte assassí del pantà de Susqueda, que podria correspondre’s amb l’arma del crim, però fonts de la investigació van cridar a la prudència i van avisar que encara falten moltes proves per corroborar-ho.

Els Mossos han efectuat escorcolls a la casa del sospitós, de la seua mare i a la d’un oncle

Els Mossos d’Esquadra van detenir aquest dilluns al matí Magentí, de seixanta anys, per les morts de Paula M.P. i Marc H.L. i no tenen “cap dubte de l’autoria” encara que la seua condició ara és de presumpte autor. A més, van detenir el fill de Jordi M.G. durant l’operatiu. El mes d’agost del 2017 van desaparèixer els dos joves quan havien anat a practicar caiac al pantà de Susqueda, i dels quals es van trobar el cossos al cap d’un mes.

Magentí ja va ser condemnat a quinze anys de presó l’any 2000 per haver assassinat la seua exdona i va ser posat en llibertat després de passar uns dotze anys empresonat.

De moment, la policia catalana va buscar el mateix dia de les detencions proves relacionades amb els dos homicidis al domicili familiar, una casa d’Anglès, escorcolls que van continuar ahir.

La detenció del fill podria capgirar la investigació El fill del detingut pel doble crim de Susqueda, que també es diu Jordi, va ser detingut el mateix dia que el seu pare per un delicte contra la salut pública (tràfic de marihuana). Algunes hipòtesis apunten que el paper del fill en el doble crim del pantà de Susqueda no seria només per la possibilitat d’haver encobert el pare. Davant de la detenció del fill el mateix dia, els veïns d’Anglès van deixant anar a la premsa que el seu pare anava molt a l’embassament de Susqueda, “i no a pescar”, per la qual cosa aquest doble assassinat podria ser a causa que els joves Paula M.P., de vint-i-un anys, i Marc H.L., de vint-i-tres, podrien “haver vist una cosa que no havien de veure”.

tracking