SEGRE

Domènech no veu possible restituir Puigdemont i rebutja el "debat legitimista"

Los diputados de En Comú Podem, Elisenda Alemany (d) y Xavier Domenéch (i), durante el pleno del Parlament celebrado hoy para votar una propuesta de JxCat para legitimar a Carles Puigdemont que, aunque finalmente no incluirá la propuesta de la CUP de reafirmar la declaración unilateral de independencia, contará con el apoyo de los anticapitalistas y de ERC

Domènech no veu possible restituir Puigdemont i rebutja el "debat legitimista"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha afirmat avui que no hi ha "restitució possible" del Govern cessat i ha criticat que l’independentisme estigui parlant de "debats legitimistes" quan sembla que a JxCAT, ERC i CUP "els uneix més el passat que el futur".

En la seua intervenció en el ple del Parlament, ha assenyalat que el president del grup parlamentari de JxCAT, Jordi Sánchez, que es troba en presó preventiva pel procés sobiranista, té "tot el dret" a ser investit president, però tanmateix "no és el camí més ràpid" per recuperar l’autonomia.

Així, utilitzar el Govern per "denunciar una situació d’absoluta anormalitat democràtica" i no per "restituir" l’autogovern, acabaria sent, a judici seu, "un autoboicot al Parlament i a tot el poble de Catalunya".

En aquest sentit, Domènech ha recordat que Carme Forcadell ja no és presidenta del Parlament, que l’exvicepresident Oriol Junqueras segueix a presó provisional i que l’expresident català Carles Puigdemont és a Brussel·les, fugit de la justícia espanyola.

El líder dels 'comuns’ ha considerat que és "absolutament evident" que l’autogovern és "molt previ" a la Constitució i "naix de les aspiracions del poble català". "Seria esperable que comencéssim a construir el demà i no ens quedéssim en l’ahir", ha insistit amb referència a l’independentisme.

Domènech, que ha assegurat que "una part de la població encara està impactada pel que van suposar les jornades de l'octubre", ha criticat que els partits independentistes estiguin "construint símbols i no polítiques" i que "tractin el poble com si no pogués conèixer el que està passant".

Així mateix, ha dit que "és massa evident que quan es negocien en despatxos sortides legitimistes s’improvisa massa", i ha lamentat que el Parlament sigui incapaç de superar aquesta "cruïlla històrica" per fer front a una intervenció de l’autonomia catalana "il·legal i il·legítima".

D’altra banda, ha demanat al Parlament que es reafirmi en el model d’escola pública catalana perquè l’esmentada votació serveixi per no renovar els concerts econòmics amb les escoles concertades.

tracking