SEGRE

El Govern estatal no recorrerà la declaració del Parlament per ser una decisió política

L’Executiu afirma que crear estructures paral·leles a Brussel·les és impossible

El ministre d'Educació i portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo (a la dreta), i el ministre de Justícia, Rafael Catalá.

El Govern estatal no recorrerà la declaració del Parlament per ser una decisió políticaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern no recorrerà les resolucions d’ahir del Parlament que reivindiquen la jornada de l’1-O i la legitimitat de Carles Puigdemont com a candidat a la Presidència de la Generalitat en entendre que es tracta d’una mera declaració política sense conseqüències jurídiques ni davant tercers.

Així ho ha explicat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, en la que ha incidit en què "fins el moment" l’Advocacia General de l’Estat no ha elaborat cap informe que assenyali "trets d’il·legalitat" en els últims acords del Parlament.

Ha afegit que el Govern no pretén estar en "una activitat d’impugnació permanent" i ha incidit que la possibilitat de presentar recursos judicials s’estudia quan s’estima que hi ha actes que violen del marc normatiu. Però no, ha subratllat, quan es produeix una "estricta" declaració política que manca de conseqüències jurídiques i d’efectes davant tercers.

Catalá entén que aquest és el "criteri de decisió" per impugnar o no les resolucions i que, per tant, no hi ha indicis d’il·legalitat en les últimes aprovades pel parlament català.

"No pretenem estar en un activitat d’impugnació permanent, sinó d’aquelles resolucions o disposicions que tinguin efectes davant tercers i que, per tant, siguin susceptibles d’impugnació constitucional o contenciós administrativa", ha insistit, i ha conclòs: "Aquesta d’ahir, almenys fins on jo sé, no té aquestes característiques en aquest moment".

D’altra banda, el portaveu del Govern, Méndez de Vigo ha assegurat avui que crear qualsevol tipus d’estructura paral·lela del Govern o el Parlament a Brussel·les "és impossible" i no tindrien "cap efectivitat" ni hi haurà tampoc "ni un euro" de l’erari públic per sufragar-les.

Méndez de Vigo ha confiat, a més, que tindran "nul eco" les reclamacions de l’expresident Carlos Puigemont davant d’organismes internacionals i ha insistit que les úniques institucions d’una comunitat són les que estableix la Constitució i l’Estatut i qualsevol altra és "una fantasmagoria".

Així, ha afirmat que la creació d’aquest tipus d’organismes, com una Assemblea de Representants de la República, establerta a Brussel·les per actuar en paral·lel al Parlament, "són pures irrealitats" i ha assegurat que el Govern defensarà a tota hora "la realitat" que és la de la legalitat institucional.

tracking