SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Presó sense fiança per al presumpte assassí del pantà de Susqueda

Rebutjada la petició de llibertat per suposades irregularitats en la detenció || Una conversa telefònica i un enregistrament van ser claus per a l’arrest

Agents dels Mossos d’Esquadra durant la reconstrucció al pantà de Susqueda.

Agents dels Mossos d’Esquadra durant la reconstrucció al pantà de Susqueda.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge va dictar ahir presó sense fiança per a Jordi Magentí, presumpte autor del doble crim de Susqueda. La decisió va arribar després que es negués a col·laborar en la reconstrucció dels fets i que es limités a contestar tan sols les preguntes de la defensa. Durant el matí, el jutge va desestimar la petició d’habeas corpus interposada per la defensa, que considerava que s’havien superat les setanta-dos hores de termini des de la detenció fins a la compareixença davant el jutge. En aquest sentit, la defensa de Magentí va argumentar que els Mossos d’Esquadra van detenir l’acusat dilluns a les 7.00 hores del matí a la localitat gironina d’Anglès i que no li va ser comunicat el pas a disposició judicial dins del termini establert. El jutjat, en canvi, va rebutjar que s’haguessin superat les setanta-dos hores màximes de detenció que fixa la llei per passar a disposició judicial. A més, els agents van explicar que la detenció es va portar a terme formalment cap a les 9.00 del matí, una vegada el sospitós ja es trobava a la comissària de Santa Coloma de Farners.

Un cop va passar a disposició judicial, Magentí tan sols va respondre a les preguntes realitzades per la defensa durant la declaració davant del jutge. A l’acabar la vista, el jutjat va acordar que l’acusat fos traslladat de “forma immediata” al pantà per poder reconstruir l’assassinat dels dos joves.

Durant la inspecció de la zona on es va produir el crim, el detingut es va negar a baixar del vehicle dels Mossos d’Esquadra i a respondre a cap pregunta. Cap a les 16.15 hores, es va donar per finalitzada la reconstrucció.

Una conversa telefònica amb la seua dona, que es trobava a Colòmbia, i unes gravacions en una gasolinera el mateix dia de l’assassinat haurien estat les principals claus perquè els Mossos d’Esquadra sospitessin de Magentí com a presumpte autor del doble crim. Pel que sembla, l’acusat hauria anunciat per telèfon la seua intenció de fugir d’Espanya, fet que va acabar precipitant la detenció. A més, les imatges captades van permetre saber que l’acusat es trobava a la zona quan es va perpetrar el crim.

tracking