SEGRE

ESNOTICIA

Puigdemont vol establir “d'aquí a uns dies” el Consell de la República

Convocarà els “membres” del Parlament a una “reunió solemne” per instituir-lo || Anuncia una demanda contra l’Estat davant de les Nacions Unides

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont va reafirmar ahir la seua voluntat de liderar, des de Brussel·les, el Consell de la República, un òrgan que treballarà “en estreta col·laboració” amb el Govern “de l’interior” per “servir tant l’interior com l’exterior del país”. Puigdemont va afirmar que mentre estigui en llibertat, continuarà treballant per la independència. D’aquesta manera, el Consell que encapçalarà haurà de guiar “el camí cap a la independència efectiva” de Catalunya. El líder de JxCat va indicar que convocarà els “membres” del Parlament a una “reunió solemne” que tindrà lloc “d’aquí a uns dies” a Bèlgica i que servirà per crear el Consell de la República formalment.

Encara que Puigdemont no va avançar la data exacta de la trobada, s’estudia aquest dilluns vinent com a dia en què es podria portar a terme l’acte. Tampoc va revelar les persones que l’acompanyaran al Consell de la República, ni tampoc les que formaran part del Govern, més enllà d’assegurar que el candidat de JxCat a la investidura del nou Executiu “autonòmic” serà el número 2 de la llista, Jordi Sànchez. En aquest sentit, i com ja va avançar SEGRE, un dels noms que sonen amb força per entrar al Govern de la Generalitat és el de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, polític experimentat en l’àmbit municipal i diputat al Congrés entre el 2011 i el 2015, i al Parlament des del 2015.

En un altre ordre de coses, Carles Puigdemont va manifestar que un equip internacional d’advocats va presentar ahir mateix davant del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides, en el seu nom, una demanda contra l’Estat espanyol per “violació de la Declaració Universal dels Drets Humans i la Carta de Drets Civils i Polítics”.

En aquest sentit, el líder de JxCat va recordar que aquests dos instruments, dels anys 1948 i 1966, reconeixen el dret a l’autodeterminació i “garanteixen el dret a l’opinió i a la participació política” que, segons la seua opinió, han estat “suspesos” per les autoritats espanyoles sense haver decretat “formalment” cap “estat d’emergència” i perpetrat “una col·lecció d’abusos” contra els independentistes.

Carles Puigdemont va compartir ahir aquesta imatge de l’octubre, pujant l’escalinata del Parlament.

Carles Puigdemont va compartir ahir aquesta imatge de l’octubre, pujant l’escalinata del Parlament.TWITTER CARLES PUIGDEMONT

tracking