SEGRE

CONFLICTE MILITAR

Putin presenta noves armes nuclears d’abast “il·limitat”

Avisa els Estats Units que ara el seu escut és “inútil”

Vladímir Putin.

Vladímir Putin.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va presentar ahir les noves armes nuclears de les quals disposa el seu país. En aquest sentit, va indicar que el míssil balístic Sarmat té un abast “pràcticament il·limitat” i que, per això, l’escut antimíssils dels Estats Units és ara “inútil”. Així mateix, va assegurar que “ningú té al món res igual” i que és una arma “fantàstica”. En la intervenció, Putin va reivindicar el paper de Rússia com a potència armamentística. En aquest sentit, va proclamar que “abans que tinguéssim els nous sistemes d’armament, ningú ens escoltava”. “Escolteu-nos ara”, va concloure. Igualment, el líder rus va destacar que la “mòdica” inversió en armes que ha realitzat l’Executiu repercutirà en benefici de “la seguretat de Rússia a llarg termini”.

D’altra banda, Putin va advertir a la comunitat internacional que “qualsevol ús d’armes nuclears contra Rússia o els seus aliats de curt o llarg abast de qualsevol potència serà considerat com un atac nuclear contra el nostre país i la resposta serà immediata i amb totes les conseqüències derivades”.

En un altre ordre de coses, el màxim dirigent del Kremlim es va comprometre a reduir dràsticament els índexs de pobresa a Rússia i a treure el país del “retard”. Així, Putin va explicar que “hem de resoldre una de les tasques clau per a la pròxima dècada”, que és “garantir un creixement sostingut dels ingressos reals dels ciutadans i, en sis anys, reduir com a mínim a la meitat el nivell de pobresa”.

tracking