SEGRE

DESAPARICIÓ MENOR

Arrestat un condemnat per assetjar la mare de Gabriel

Zoido desvincula la detenció de la desaparició del menor || Les tasques de recerca s’amplien a un perímetre de 2 quilòmetres

Efectius de recerca als voltants de Las Hortichuelas.

Efectius de recerca als voltants de Las Hortichuelas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir ahir un home, que respon a les inicials D.M.F.A., de 42 anys i veí d’Antas, una localitat d’Almeria, per haver trencat una ordre d’allunyament que pesava sobre ell i que li impedia atansar-se o mantenir contacte amb la mare del petit Gabriel Cruz, el nen de 8 anys que va desaparèixer dimarts a Las Hortichuelas de Níjar (Almeria). Segons la sentència condemnatòria, a l’arrestat se li va aplicar l’atenuant de trastorn mental. En aquest sentit, agents de la Guàrdia Civil van escorcollar el seu domicili. No obstant, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va voler assenyalar que, “de moment”, aquest home hauria estat detingut únicament per haver manipulat el braçalet telemàtic que porta per controlar el compliment de la condemna. Zoido va reiterar que “no hi ha res” que “per ara” vinculi l’assetjador amb la desaparició del petit.

D’altra banda, van prosseguir ahir divendres les tasques de recerca de Gabriel Cruz als voltants del lloc en el qual el van veure per última vegada. En aquest sentit, el perímetre en què actuen els equips de rastreig es va ampliar en dos quilòmetres. En total, més de cinc-centes persones s’han afegit a la recerca, entre professionals i voluntaris. Així mateix, especialistes revisen llocs com pous i masies abandonades de la zona. Fins al moment, se sap que el menor va sortir de casa la seua àvia al voltant de les 3 de la tarda, en la qual es trobava en ocasió del Dia d’Andalusia. Vestit amb un xandall negre amb ratlles blanques i una jaqueta roja, es va dirigir a casa d’un amic, ubicada a escassos cent metres.

El petit va desaparèixer dimarts a les 3 de la tarda, però fins a les 6 ningú es va adonar de la seua absència

Segons va explicar el pare de Gabriel, el nen solia fer aquest trajecte “corrent i en trenta segons”. Els progenitors no van saber de la desaparició del menor fins a les 6 de la tarda, ja que pensaven que es trobava a l’habitatge de l’amic. En aquest sentit, els dos han mantingut, en tot moment, que Gabriel no va poder desorientar-se ni perdre’s per les muntanyes del voltant, perquè coneix la zona “des que va nàixer” i, a més, és “una mica poruc”.

tracking