SEGRE

POLíTICA

La CUP rebutja l’acord de JxCat-ERC i s’abstindrà en la investidura de Sànchez

La CUP rebutja l'acord de JxCat-ERC i s'abstindrà en la investidura de Sànchez

La CUP rebutja l'acord de JxCat-ERC i s'abstindrà en la investidura de SànchezEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell polític de la CUP ha decidit avui posicionar-se en contra de la proposta d’acord traslladada per JxCat i ERC i que els seus quatre diputats s’abstinguin en el debat d’investidura del candidat Jordi Sànchez proposat per la primera formació independentista.

Així ho ha informat en declaracions als periodistes el diputat de la CUP Vidal Aragonès després de la reunió del consell polític de la formació anticapitalista posterior a les assemblees territorials, la qual cosa obligarà a renegociar el programa de Govern, considerat pels 'cuperos' com a totalment "autonomista".

Amb les seues 4 abstencions, la CUP no bloqueja matemàticament la investidura de Sànchez ja que, amb una abstenció dels 'comuns’ seria investit en la segona volta (48 hores de la primera votació), però ara mateix no hi ha cap garantia que això pugui succeir.

Una altra possibilitat és que els dos diputats independentistes que són a Brussel·les, Carles Puigdemont (JxCat) i Toni Comín (ERC), renunciessin als seus escons i fossin substituïts per d’altres, la qual cosa possibilitaria una investidura de Sànchez en segona volta, amb 66 vots a favor de JxCat i ERC, 65 vots contraris (Cs, PSC, comuns i PP) i 4 abstencions de la CUP.

Conscients d’aquesta possibilitat, Aragonès ha precisat que la CUP no demanarà a Puigdemont i Comín que renunciïn als seus escons, i a més, ha subratllat, potser d’aquesta forma podria ser investit el candidat, però des del minut zerocomptaria amb l’oposició frontal de la CUP si aplica un programa estrictament autonòmic.

En aquest context, la CUP ha demanat a les altres dos formacions independentistes que modifiquin el seu plantejament inicial quant al programa del nou executiu i el full de ruta, i entenguin que només s’avindran a donar suport a la investidura d’un candidat si hi ha un compromís d’impulsar un programa "republicà" que inclogui qüestions de mínims acordades abans del 30 de gener.

tracking