SEGRE

BARCELONA AJUNTAMENT

Colau aprova el pressupost després de vèncer el termini de l’oposició

Ada Colau.

Ada Colau.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va superar ahir la qüestió de confiança, després que l’oposició municipal no presentés una alternativa de Govern, per la qual cosa també van quedar automàticament aprovats els Pressupostos per a aquest any 2018, que es publicaran al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va assegurar que l’oposició està “fragmentada” i que no ha dialogat per plantejar un projecte alternatiu, i va retreure que el PSC no hagi donat suport als comptes per càlculs electoralistes, després de la seua sortida del Govern municipal darrere de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució.

Va recordar que els comptes preveuen una despesa corrent de 2.210,5 milions d’euros i una inversió total de 482 milions, i també va destacar que es contempla destinar 50 milions d’euros a executar el Pla de Barris i una inversió de més de 72 milions d’euros per a construcció d’habitatges.

Així mateix, va dir que la liquidació del Pressupost del 2017 situa en 1,3 milions el superàvit municipal –lluny dels 98 milions del 2016–, i una despesa total de 2.672 milions, i va defensar que s’ha mantingut un grau d’execució “molt superior” al de la resta d’Espanya.

La líder de Cs a Barcelona, Carina Mejías, va manifestar que veu Ada Colau “més sola que mai” per no ser capaç de negociar els Pressupostos de la ciutat. Mejías va assegurar que els comptes no tenen en compte la “delicada situació” per la qual passa la ciutat després de l’impacte que ha tingut el procés sobiranista, i va recordar que han augmentat les persones que dormen al carrer.

tracking