SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Dos morts per una allau a prop del túnel de Bielsa

Les víctimes són dos esquiadors de muntanya càntabres || El tràgic succés va tenir lloc al costat francès del Pirineu

Imatge d’arxiu del túnel de Bielsa, lloc pròxim on va tenir lloc l’allau.

Imatge d’arxiu del túnel de Bielsa, lloc pròxim on va tenir lloc l’allau.GOBIERNO DE ARAGÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos esquiadors càntabres van morir ahir dissabte al veure’s atrapats en una allau a l’Alt Pirineu, a la zona francesa del túnel de Bielsa-Aragnouet. El grup el formaven quatre esquiadors de travessia i un guia que es van veure sorpresos per una allau cap a les 12.00 hores d’ahir, a uns vuit-cents metres de distància de la boca francesa del túnel de Bielsa-Aragnouet.Tres esquiadors van aconseguir sortir pel seu propi peu, mentre que dos van quedar sepultats per la neu. Els dos homes morts es van poder trobar ja que anaven equipats amb sistemes de detecció.

Malgrat les maniobres de reanimació, un dels dos esquiadors espanyols, David Ballesteros, moria al mateix lloc de l’accident, mentre que Marcos Portolés va ser traslladat a un centre hospitalari a la localitat francesa de Tolosa, en el qual hores més tard perdia la vida.

Un accident amb una avioneta causa dos ferits a l’aeròdrom de Gurrea de Gállego

Segons va informar la gendarmeria francesa, un equip de trenta-cinc persones, dos gossos especialitzats en el rescat en allaus, dos metges i dos helicòpters van participar en les tasques d’emergència. Aquest és el segon incident d’aquestes característiques a França en un període de menys de quaranta-vuit hores.

Aquest divendres passat van morir quatre muntanyencs francesos que practicaven senderisme al nord dels Alps, en l’accident més greu d’aquesta mena en el que va de temporada.

D’altra banda, dos persones van resultar ferides per l’accident d’una avioneta a l’aeròdrom de Gurrea de Gállego. En principi, no tenien lesions greus, segons van informar fonts del Govern d’Aragó. El sinistre es va produir passades les 13.30 hores d’aquest dissabte a les instal·lacions de l’aeròdrom, quan una avioneta va bolcar.

tracking