SEGRE

PANORAMA

El PSC veu “fals” el pas al costat de Puigdemont i inviable Sànchez

Iceta denuncia el deteriorament de les institucions amb la creació d’altres a Bèlgica || El PSOE insisteix que l’exlíder de l’ANC no és el candidat per a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va titllar ahir de “fals” el pas al costat de Carles Puigdemont per renunciar a la Presidència de la Generalitat i va reiterar que, segons el seu parer, la candidatura de Jordi Sànchez per a la investidura és inviable perquè està a la presó.

A la intervenció davant del Consell Nacional del partit, va criticar la renúncia de Puigdemont perquè és provisional i perquè els grups independentistes pretenen “compaginar l’existència de les institucions del país amb institucions creades per consolar i compensar Puigdemont”.

Lastra demana un candidat “viable que s’ocupi de tots els catalans i no només del 47% d’ells”

“No és acceptable deteriorar les institucions del país creant institucions paral·leles que no tenen legitimitat democràtica”, va avisar amb referència a l’estructura política que contemplen crear els partits independentistes a Bèlgica encapçalada per Puigdemont.

Així mateix, va afirmar que aquests òrgans “només estan pensats per a menys de la meitat” de la població, ja que creu que deixen de banda els ciutadans que no són independentistes. Per això, va defensar que si la República catalana no és per a tota la població “no mereix aquest nom; no embrutin el nom de la república”.

Des del PSOE, la seua vicesecretària general, Adriana Lastra, va insistir que Jordi

Sànchez

, que està a la presó, no és el president que necessita Catalunya per tornar a la normalitat, perquè estaria més preocupat de resoldre els seus problemes judicials que de governar per al cent per cent dels catalans.

“Catalunya necessita un Govern viable ja”, va manifestar.

Va insistir que el PSOE defensa un candidat “viable” i un president de la Generalitat que s’ocupi del cent per cent dels catalans i no només del 47% que va votar els independentistes a les eleccions del 21 de desembre.

A la seua intervenció a l’escola d’hivern del PP celebrada a Santa Cruz de Tenerife, Rajoy va subratllar el desig que es recuperi a Catalunya la normalitat institucional, econòmica i social, i va afegir que vol que “hi hagi un govern ja” a la Generalitat. Per part de Ciutadans, la diputada Lorena Roldán va avisar que la candidatura de Sànchez és “una estratègia per continuar amb l’embolic” i va considerar així que els sobiranistes “només volen allargar el xiclet del procés”. Roldán els va recalcar en aquest context que “és a les seues mans formar un govern que respecti les lleis democràtiques i que torni la normalitat institucional a Catalunya”.

tracking