SEGRE

ALEMANYA POLÍTICA

La gran coalició alemanya, pendent de la decisió final de les bases de l’SPD

El Govern d’Angela Merkel està en mans de les bases de l’SPD.

El Govern d’Angela Merkel està en mans de les bases de l’SPD.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD) va iniciar ahir l’escrutini de la consulta a la militància sobre la reedició de la gran coalició amb els conservadors de la cancellera Angela Merkel, una votació de la qual penja el futur de la formació, d’Alemanya i de la Unió Europea. El resultat, envoltat per una gran incertesa, es donarà a conèixer avui a primera hora, quan acabi el recompte de les paperetes, que van arribar minuts abans de les 17.00 hora local (16.00 GMT) a l’edifici Willy Brandt, la seu central del Partit Socialdemòcrata Alemany a Berlín. Els 463.723 afiliats socialdemòcrates han pogut decidir entre el 20 de febrer passat i la mitjanit de divendres si aprovaven que el seu partit fos de nou soci minoritari en un Executiu liderat per la conservadora Angela Merkel.

Les condicions del pacte, de les mesures concretes que s’implementaran al repartiment de ministeris, es van detallar en un contracte de 177 pàgines que es va negociar entre els mesos de gener i febrer.

La incertesa és gran a falta d’enquestes sobre intenció de vot i a causa de la campanya de sectors del partit en contra de reeditar l’acord de la passada legislatura, que els va portar al setembre als seus pitjors resultats en unes eleccions, només el 20,5 per cent dels vots.

tracking