SEGRE

POLíTICA

JxCat veu encara marge d'acord amb la CUP i rebutja estendre ponts amb Iceta

Artadi aposta per insistir en la negociació amb els anticapitalistes

JxCat veu encara marge d'acord amb la CUP i rebutja estendre ponts amb Iceta

JxCat veu encara marge d'acord amb la CUP i rebutja estendre ponts amb IcetaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat), Elsa Artadi, ha assegurat aquest dilluns que encara hi ha "marge" per a un acord amb la CUP que faci possible investir Jordi Sànchez i ha rebutjat estendre ponts amb Miquel Iceta, encara que s’ha mostrat oberta a atansar-se als "votants socialistes".

Malgrat la decisió del Consell Polític de la CUP d’aquest dissabte, en el qual va descartar donar suport a la investidura de Jordi Sànchez ja que no comparteix l’enfocament autonomista que JxCat i ERC volen donar a aquesta legislatura, Artadi ha apostat per insistir en la negociació amb els anticapitalistes, perquè es replantegin la seua anunciada abstenció.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Artadi ha afirmat que "a la CUP no se l’ha de deixar de costat" perquè "representa una part significativa de l’independentisme" i "seria un error" llançar la tovallola en la negociació, encara que no ha descartat cap escenari, ni tan sols el d’una eventual repetició electoral.

Aquest cap de setmana, ha explicat, representants de JxCat s’han reunit a Bèlgica amb Carles Puigdemont i ha quedat clar que "no és a sobre de la taula" la possibilitat que ell i Antoni Comín renunciïn als seus escons perquè entrin altres diputats que sí que puguin votar i no facin falta els vots de la CUP en la investidura.

Per aconseguir que la CUP faciliti la investidura de Sànchez, ha dit, cal continuar negociant amb els anticapitalistes en els propers dies, perquè hi ha "molt marge per trobar-nos al voltant" a un "programa republicà" i no ancorat en l’"autonomisme".

Per il·lustrar aquest "marge de millora" que pot fer canviar d’opinió la CUP, ha assenyalat que fins divendres passat a la tarda no es va començar a negociar amb detall el procés constituent.

Es tracta d’una qüestió clau del procés sobiranista, així com el "pla de govern", que el Consell Polític de la CUP no va tenir temps de valorar i que, una vegada concretat, pot contribuir, segons Artadi, que els anticapitalistes canviïn d’opinió.

En els propers dies, ha indicat, hi haurà reunions entre les tres forces independentistes per perfilar un acord que descarti altres eleccions, "l’escenari a evitar per part de tots", llevat que "fóssim tots junts amb Puigdemont com a cap de llista".

La "prioritat" és assolir un acord amb la CUP, encara que "no s’ha de descartar" que els comuns s’abstinguin en la investidura, ha recalcat Artadi, que davant de les especulacions sobre el seu futur com a possible carta amagada per a una eventual investidura ha afirmat: "La meua aspiració no és ser presidenta de la Generalitat".

També s’ha referit a la "tempesta" política desencadenada ahir arran d’un article del portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, que va defensar estendre ponts amb el PSC i els comuns.

Artadi ha expressat el seu "respecte" envers Tardà, un "gran polític i millor persona" que "sempre fa reflexions interessants", i de fet s’ha mostrat "totalment d’acord amb ampliar la base" de la sobirania i dialogar amb els qui no estan d’acord amb el camí emprès per l’independentisme.

Però ha matisat que amb qui cal parlar és amb "els votants socialistes": "No comparteixo que amb qui calgui tendir ponts sigui amb Miquel Iceta, que és còmplice del 155" i que "esmenti quan diu" que Puigdemont "sabia que aixecarien el 155 si convocava eleccions".

tracking