SEGRE

POLÍTICA EUA

Corea del Nord, disposada a renunciar al seu pla nuclear

Si aconsegueix “garanties per a la seguretat” del seu règim || Trump entreveu “possibles avenços” en els missatges de Pyongyang

Kim Jong-un saluda el cap de Seguretat Nacional de Seül.

Kim Jong-un saluda el cap de Seguretat Nacional de Seül.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va explicar ahir que hi ha “possibles avenços” de cara a establir un diàleg amb Pyongyang, encara que va avisar que estan preparats per a una recrudescència de les tensions si les hipotètiques converses no prosperen en el sentit desitjat. “S’han fet possibles avenços amb Corea del Nord, per primera vegada en anys totes les parts implicades estan fent esforços seriosament”, va escriure Trump al seu compte de Twitter, encara que ho va matisar dient que “pot ser una falsa esperança, però els Estats Units estan preparats per avançar dur en qualsevol de les dos direccions!”.

Aquestes declaracions s’emmarquen dins de la històrica reunió de dilluns entre Pyongyang i Seül, on Corea del Sud espera convèncer el nord que finalitzi el seu programa nuclear i accedeixi a negociar amb els EUA. El Govern nord-coreà va expressar la seua voluntat de mantenir diàlegs “sincers” amb els nord-americans sobre la possibilitat de desnuclearitzar la península i normalitzar les relacions bilaterals. En aquesta línia el líder nord-coreà, Kim Jong-un, va mostrar ahir la seua disposició a desfer-se del seu armament nuclear sempre que es “garanteixi la seguretat” del seu règim i s’eliminin les amenaces militars contra Corea del Nord. A més, va prometre suspendre totes les provocacions, inclosos els assajos militars i els llançaments de míssils balístics.

Netanyahu denuncia la “tirania radical” a l’Iran i advoca per “aturar” Teheran

D’altra banda, les relacions amb l’Iran entorn del desenvolupament d’un programa nuclear empitjoren. Un exemple va ser la visita realitzada ahir pel president d’Israel, Benjamin Netanyahu, a Washington, que va prometre durant una conferència del principal grup de pressió proisraeliana als Estats Units, impedir que el país persa creï “un imperi” a l’Orient Mitjà.

En un altre ordre de coses, la Policia va arrestar dilluns 87 persones en el marc d’una sèrie de manifestacions convocades en suport als dreamers, uns 800.000 immigrants que van arribar als EUA de forma il·legal sent nens.

tracking