SEGRE

PANORAMA

Lamela declara "complexa" la causa per sedició contra Trapero

El procés va nàixer per tapar el ‘cas 3%’, segons els Mossos

L’exmajor dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, a l’arribar a l’Audiència Nacional.

L’exmajor dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, a l’arribar a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela va declarar ahir complexa la causa que investiga per sedició l’excap dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero, l’exdirector de la policia autonòmica Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior de la Generalitat Cèsar Puig, que permet ampliar la instrucció fins a un màxim de divuit mesos.

La titular del Jutjat Central d’Instrucció 3 ha pres aquesta decisió atenent així la petició que havia fet la Fiscalia, que considerava necessari allargar la instrucció ja que aquesta inclou “nombrosos fets punibles, amb nombroses implicacions personals i que requereixen l’examen d’abundant documentació”.

Els Mossos van acordar amb Jordi Sànchez la gestió del registre del 20-S, segons la Policia

Per la seua part, la Policia Nacional creu que els Mossos d’Esquadra van convidar els líders sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a assistir a les reunions amb la Guàrdia Civil i van acceptar els seus “suggeriments” en la gestió de la seguretat del registre del 20 de setembre a la conselleria d’Economia, segons consta en un informe que la Policia Nacional ha remès a la jutge Lamela.

Així mateix, segons El Mundo, entre la documentació que els Mossos anaven a incinerar el 26 d’octubre a Sant Adrià de Besòs figura un pla independenstista dissenyat el 2011 per Convergència Democràtica de Catalunya per “tapar l’entramat de cobraments per comissions dels denominats cas 3% i cas ITV”. Per la seua part, la Guàrdia Civil conclou que l’actuació dels Mossos d’Esquadra l’1-O va estar encaminada a complir la promesa del llavors conseller d’Interior, Joaquim Forn, que la policia catalana garantiria que es pogués votar “amb llibertat i seguretat” en el referèndum il·legal, segons un informe remès al magistrat del Tribunal Supremo Pablo Llarena.

D’altra banda, una vintena de persones van declarar ahir com a investigats al Jutjat d’Instrucció 1 d’Igualada per presumptament participar en el tall de l’A-2 al seu pas per Òdena durant la vaga general del 8 de novembre.

tracking