SEGRE

POLíTICA

Puigdemont: "No seria cap tragèdia una repetició de les eleccions"

"Que quedi clar que si anem a eleccions serà perquè l’Estat espanyol no ha acceptat el resultat electoral del 21 de desembre", afegeix

Carles Puigdemont

Puigdemont: "No seria cap tragèdia una repetició de les eleccions"efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Junts per Catalunya (JxCat), Carles Puigdemont, ha assegurat que una repetició de les eleccions a Catalunya no seria "cap tragèdia", encara que ha recalcat que aquesta "no és la prioritat" perquè no "ho desitja ningú".

En una entrevista a El Punt Avui, Puigdemont ha desdramatitzat un eventual escenari en el qual, després de les traves judicials a la seua investidura i les reticències de la CUP a investir Jordi Sànchez, Catalunya s’acabi veient acostada a unes noves eleccions.

"Quan el mecanisme de la llei preveu que hi pugui haver eleccions, no és cap tragèdia", ha assenyalat, abans d’afegir: "Que quedi clar que si anem a eleccions serà perquè l’Estat espanyol no ha acceptat el resultat electoral del 21 de desembre".

L’Estat pot acabar "forçant eleccions" per la seua "enorme irresponsabilitat", ha denunciat Puigdemont en l’entrevista, que s’emetrà aquest divendres íntegra a El Punt Avui TV.

Puigdemont ha carregat contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena: "Un jutge no pot decidir qui és el president de la Generalitat. En una democràcia, ho decideix el Parlament de Catalunya. Què s’ha cregut el senyor Llarena?".

Segons ha assegurat Puigdemont, si Llarena decideix que Sànchez no pot sortir de presó per ser investit pel Parlament, "estarà prevaricant".

I "davant d’un prevaricador, el que no podem fer és plegar-nos", perquè "està violant drets civils i polítics d’un poble que es va expressar, i de quina manera, el 21 de desembre", ha recalcat.

D’altra banda, ha advertit que "perquè no es torni a produir l’engany sistemàtic de l’Estat espanyol és imprescindible" que en una mesa de negociació futura "hi hagi un tercer actor, que verifiqui el que parlem i com s’implementen els resultats si s’arriba a un acord".

Així mateix, Puigdemont ha retret al rei Felip VI el seu discurs posterior a la jornada de l’1-O: "Quan un cap d’estat incompleix la seua funció d’àrbitre, de moderador, de conciliador, i es posiciona en la dialèctica política de la manera tan violenta com ho va fer, el nostre deure és assenyalar-ho".

"Aquell dia el Rei va perdre Catalunya i dubto molt que torni a ser mai més benvingut", ha afegit.

Sobre les revelacions de l’exconseller Santi Vila al llibre "D’herois i traïdors", ha comentat que "només té una part de la història" perquè "ell no era en el nucli dur del debat polític dins del Govern" sobre el rumb sobiranista.

Puigdemont ha qüestionat l’"oportunisme de les versions en calent d’un procés històric que si alguna cosa demana és precisament distància temporal i emocional" i "més moderació en les anàlisis".

tracking