SEGRE

POLÈMICA CONTAMINACIÓ

Tragsa s’instal·la a Flix per reprendre la neteja del pantà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa de transformació agrària Tragsa ha començat ha instal·lar-se a Flix per reprendre la descontaminació del pantà, que acumula prop de 80.000 metres cúbics de llot tòxic. Per això, ha enviat els seus primers treballadors a la zona i ha firmat els primers subcontractes de serveis, tot i que encara ha de resoldre el relleu de l’obra amb Fomento de Construcciones y Contratas. Per la seua part, l’ajuntament de la localitat segueix reclamant que s’estableixin nous protocols de control mediambiental abans que es reprenguin les tasques de neteja. I és que el consistori no vol que es repeteixin els incidents de la primera fase de treballs, en la qual es van detectar partícules estranyes en l’aire de la localitat.

Les mostres analitzades pel Consell Superior d’Investigacions Científiques van demostrar que durant la descontaminació del pantà hi havia elements tòxics que feia “20 o 30 anys” que no es detectaven.

Encara no hi ha data per retirar elements tòxics que en “20 o 30 anys” no s’havien detectat

Encara que la contaminació va poder ser una “conseqüència lògica” del desplaçament del llot, l’alcalde de la localitat, Marc Mur, va subratllar ahir la falta de controls en la primera fase “per la qual cosa ara demanem que no comencin les obres fins que aquestes protoescoles de seguretat, que Acuamed va prometre posar en marxa en aquesta última etapa de neteja, es facin públics i siguin conseqüents”.

tracking