SEGRE

POLÍTICA TENSIÓ

Donald Trump accepta reunir-se amb el líder de Corea del Nord al maig

Encara que ho condiciona a veure “accions concretes” per part del país asiàtic || La comunitat internacional aplaudeix l’acostament entre els dos dirigents

Persones passen per davant d’una pantalla amb la imatge dels líders dels EUA i Corea del Nord.

Persones passen per davant d’una pantalla amb la imatge dels líders dels EUA i Corea del Nord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, ha acceptat reunir-se amb el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, segons es va conèixer ahir. La resposta es va produir poc després que un enviat sud-coreà entregués al president nord-americà una carta de Kim, en la qual el convidava a fer una reunió al país asiàtic.

El director de Seguretat Nacional de Corea del Sud, Chung Eui-yong, va assegurar ahir en una roda de premsa a la Casa Blanca que el magnat va acceptar mantenir una reunió el maig amb el líder nord-coreà en un intent per aconseguir la “desnuclearització permanent” de la península.

Representants de la UE i els EUA es reuniran avui per aclarir la situació en la qual queda Europa

També va explicar que Kim s’ha compromès a deixar de banda “qualsevol tipus d’assaig balístic o nuclear”. La portaveu de la Casa Blanca, Sarah Huckabee Sanders, va matisar que el president només es mantindrà la reunió amb Kim quan vegi “passos concrets i accions concretes de Corea del Nord”.

La comunitat internacional va celebrar la notícia de l’acostament entre els dos líders. La portaveu comunitària per a la Política Exterior de la Unió Europea, Maja Kocijancic, va declarar en roda de premsa que la participació de Trump a la reunió suposa un desenvolupament positiu a les relacions entre tots dos països. En el mateix sentit es van expressar els portaveus d’Exteriors xinès i rus, Geng Shuang i Serguei Lavrov, que van indicar que la qüestió nuclear a Corea del Nord s’està “movent en la situació adequada”, aplaudint la decisió.

Malmström es reunirà amb Lightizer i va avisar que en cas que s’imposi la taxa als productes fabricats a la Unió Europea, la resposta comunitària arribarà en un màxim de 90 dies. “Entenem que l’anunci que va fer dijous el president dels EUA, Donald Trump, no va ser prou clar” va explicar Malmström “per la qual cosa esperarem que Lightizer expliqui com s’aplicarà”.

La UE espera per respondre els aranzels dels EUALa comissaria europea de Comerç, Cecilia Malmström, va anunciar ahir que la Unió Europea no respondrà la imposició aranzelària dels Estats Units a l’acer i a l’alumini fins que el representant de Comerç exterior nord-americà, Robert Lightizer, “aclareixi” la situació en la qual queda Europa.

tracking