SEGRE

POLÍTICA DEBAT

Iglesias condiciona les confluències a mantenir la marca de Podem

Provoca el rebuig a Andalusia || Confessa la seua “decepció” amb el PSOE i demana alçar l’“Espanya dels davantals” amb una “primavera de mobilitzacions”

El líder de Podem, Pablo Iglesias, amb el seu número 2, Pablo Echenique, ahir, a Madrid.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, amb el seu número 2, Pablo Echenique, ahir, a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va apostar ahir per garantir que la marca de la formació morada sigui present, com a regla general, en les denominacions de totes les confluències que el partit articuli de cara a les pròximes eleccions municipals, autonòmiques i europees del 2019. Així, va explicar que “Podem va nàixer fa quatre anys i hem d’estar orgullosos del que hem aconseguit en poc temps”. Per això, “hem d’estar a les municipals, autonòmiques i europees amb el nostre nom”, va subratllar.

Iglesias va indicar que els partits amb els quals conflueixin hauran de tenir en cada cas “la visibilitat que els correspongui” però deixant clar que la formació morada és el “principal significant del canvi”.

Iglesias vol optar a la presidència del Govern el 2020 si els inscrits avalen la seua candidatura

En aquest sentit, el nom de la coalició és un dels principals esculls de cara a tancar una llista comuna amb Izquierda Unida per als comicis de l’any que ve, després que el seu número 1, Alberto Garzón, hagi criticat el “desgast” que, segons el seu parer, pateix la marca Units Podem. Malgrat això, l’última paraula la tindran els inscrits de Podem, ja que el consell ciutadà va acordar ahir consultar-los sobre la qüestió.

Davant els plantejaments d’Iglesias, la coordinadora del partit a Andalusia, Teresa Rodríguez, va demanar que es negociï el nom de la confluència cas per cas i que no s’imposi de manera general la marca de Podem.

En aquest sentit, Rodríguez va explicar que en ciutats com Sevilla o Còrdova s’han consolidat marques reconegudes que no es podrien mantenir si tira endavant la proposta de Pablo Iglesias. No obstant, l’andalusa va descartar del tot que Podem es presenti a les eleccions andaluses sota la marca Marea Andaluza, que va ser registrada pel partit perquè d’altres no la puguin utilitzar.

En un altre ordre de coses, Pablo Iglesias va manifestar clarament la seua “decepció i tristesa” amb el PSOE. “La victòria de Pedro Sánchez a les primàries va obrir perspectives molt interessants que permetien imaginar un nou Govern, però no mentim si constatem amb tristesa que d’aquell esperit ja no queda res”, va sentenciar el líder morat. Per això, va cridar a buscar la “unitat” dels moviments socials i aixecar, amb “patriotisme social”, l’“Espanya dels davantals i les granotes” amb una “primavera de mobilitzacions” que es confronti al “patriotisme de braçalet”. El líder de Podem també va reivindicar la necessitat de retornar l’“eix social” a la “centralitat” del debat polític.

Durant el transcurs del consell ciutadà de la formació morada, el líder de Podem també va mostrar la seua intenció d’optar novament a la presidència del Govern. En aquest sentit, però, va assenyalar que el seu millor “aval” són les “experiències de govern” en els diferents municipis i en les autonomies.

D’aquesta manera, “si els inscrits em continuen donant suport, el meu repte és ser el pròxim president” del Govern central, va apuntar.

tracking