SEGRE

Troben mort el nen Gabriel Cruz i detenen la parella del pare

El cos es trobava al maleter del cotxe de l’arrestada

El pare del menor desaparegut, al costat d'un dels llocs de control del dispositiu de cerca.

Troben mort el nen Gabriel Cruz i detenen la parella del pareEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de seguretat han trobat mort el nen Gabriel Cruz, de 8 anys, desaparegut el 27 de febrer a Las Hortichuelas, a Níjar (Almeria), i han detingut la parella del pare del menor, segons fonts de la investigació.

El cos del nen es trobava al maleter del cotxe de l’arrestada, que ha estat detinguda a la localitat de Vícar (Almeria), a uns 60 quilòmetres de Las Hortichuelas.

Segons la Delegació del Govern a Andalusia, al dispositiu van treballar més de 2.600 voluntaris i gairebé 1.500 professionals han format part del mateix.

A continuació la cronologia dels fets més rellevants durant la recerca del nen:

27 febr: Es perd la pista de Gabriel Cruz quan es dirigia a casa d’uns familiars. Cap a les vuit de la nit d’aquell mateix dia, dimarts, quan ja no quedaven cases d’amics en les quals buscar Gabriel, la família alerta el 112 d’Andalusia.

28 de febrer: La Policia Local de Níjar, juntament amb voluntaris inicien un dispositiu de recerca del nen, a qui s’uniran després altres forces de seguretat de l’Estat per recórrer els desèrtics paisatges del parc natural Cabo de Gata Níjar.

2 març: Dos dies després de la desaparició del petit, un veí d’Antas (Almeria) és detingut per incomplir una ordre d’allunyament respecte a la mare de Gabriel, Patricia Ramírez. L’home acabava de ser condemnat, el mes de febrer passat, a sis mesos de presó per trencar l’ordre d’allunyament respecte a ella.

3 març: Continua la recerca i els treballs de rastreig comencen a fer-se d’una forma més selectiva. En paral·lel, l’home detingut per incomplir una ordre d’allunyament de Patricia Ramírez ingressa a la presó d’El Acebuche.

4 de març: La recerca de Gabriel se centra a la zona pròxima a la depuradora de Las Negras en la qual la parella del pare -la dona ara detinguda- afirma haver trobat el dia anterior una samarreta interior de color blanc. La peça és analitzada per determinar si pertanyia al menor.

5 març: El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, confirma que la samarreta interior conté l’ADN de Gabriel Cruz.

6 març.- Es manté el rastreig en la línia de costa i les batudes en una "zona calenta" amb un diàmetre de 6 quilòmetres, amb recerques "selectives" en pous, coves, cortijos abandonats i zones per les quals habitualment no passa ningú, fins els 12 quilòmetres.

7 març.- El president Rajoy telefona a Ángel Cruz i Patricia Ramírez, per comunicar-los que tenen a la seua disposició "tots els mitjans" per buscar el menor. El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, visita els pares, a qui també promet no escatimar esforç en la seua recerca.

8 març.- Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) registren la finca d’uns familiars de l’home que va ser detingut per assetjar la mare de Gabriel Cruz.

9 març.- Els pares del nens convoquen una manifestació a la Porta de Purchena d’Almeria per demanar que torni a casa, a la qual assisteixen unes 8.000 persones.

10 març.- Entorn de 300 persones segueixen amb els rastrejos a la zona, sense cap resultat.

tracking