SEGRE

POLÍTICA

Montserrat: "La violència de gènere és la desigualtat més gran" per a la dona

La ministra va destacar en la seua intervenció el molt que ha fet Espanya contra la violència de gènere, però va deixar clar que encara és necessari anar més enllà.

Montserrat:

Montserrat: "La violència de gènere és la desigualtat més gran" per a la donaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra espanyola de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha defensat avui a Nacions Unides que la violència de gènere és "la desigualtat més gran que pateixen les dones" i va cridar a totes les societats a treballar unides per acabar amb aquesta xacra.

"Només junts ho aconseguirem", va insistir Montserrat en un discurs davant de la Comissió sobre la Condició Jurídica i Social de la Dona de l’ONU.

La ministra va destacar en la seua intervenció el molt que ha fet Espanya contra la violència de gènere, però va deixar clar que encara és necessari anar més enllà.

"Hem aconseguit bons resultats, però no ens conformem, perquè una sola víctima és massa", va subratllar Montserrat.

En aquest àmbit va emmarcar el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, un acord "històric" i que, va subratllar, envia un "missatge molt potent".

El pacte, segons Montserrat, deixa clar que "les dones no estan soles que els maltractadors "no tenen cabuda en les nostres societats" i que només amb unió es pot acabar amb el problema.

En declaracions als periodistes abans de la seua intervenció, la ministra va destacar que Espanya "és un dels països líders del món en la lluita contra la violència de gènere" i que està treballant per compartir el seu model amb altres Estats.

"La desigualtat més gran cap a la dona és la violència cap a elles pel mer fet de ser dones", va recalcar Montserrat.

La ministra va defensar a més que "la lluita per la igualtat no és una lluita entre sexes" ni "una lluita ideològica" i tampoc patrimoni de ningú.

Preguntada per la vaga feminista del 8 de març, va assegurar que li "agrada moltíssim veure com tantíssimes dones espanyoles van exercir el dret constitucional a la vaga" i també veure "tantíssimes dones espanyoles" que, com ella mateixa, aquell dia van escollir "anar a treballar".

"L’important és que aquestes dones que van sortir a la vaga, aquestes dones que vam anar a treballar, estem juntes al costat de tots els homes d’Espanya treballant per la igualtat real i efectiva a Espanya de les dones", va apuntar.

En el seu discurs, Montserrat va fer especial recalcament en la importància de l’apoderament de les dones rurals, l’eix central d’aquesta sessió de la Comissió de la Dona de l’ONU.

Segons va subratllar, és clau continuar avançant en l’efectivitat de les polítiques en aquest àmbit i eliminar "la fractura d’oportunitats que sorgeixen a totes les regions del món a les zones rurals".

En aquest sentit, va opinar que la "millor eina contra la desigualtat és la creació d’ocupació" i va destacar que avui a Espanya hi ha "més dones que mai treballant".

tracking