SEGRE

EMPRESES ADQUISICIONS

ACS i Atlantia pacten controlar Abertis amb una opa conjunta

Mantenen l’oferta de 18.183 milions sobre el grup || La italiana tindrà una participació d’un 50 per cent més una acció

Imatge de la seu corporativa del grup Abertis.

Imatge de la seu corporativa del grup Abertis.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ACS i Atlantia han acordat prendre el control d’Abertis a través d’una opa conjunta, amb la qual ofereixen 18,36 euros per cada acció del grup de concessions, un preu que s’abonarà íntegrament en efectiu i suposa valorar l’operació en 18.183 milions d’euros.

En virtut de l’acord, les dos empreses han determinat retirar l’oferta que havia plantejat Atlantia i mantenir la proposta competidora llançada per ACS a través de la filial Hochtief. No obstant, per reconvertir l’opa d’Hochtief a l’opa conjunta, ACS i Atlantia faran alguns canvis a la proposta. Així, l’OPA s’abonarà íntegrament en efectiu.

ACS es va disparar ahir un 8% a la Borsa al tancar el pacte amb Atlantia, que es va deixar un 2,5% a Itàlia

El preu de l’oferta unitària és el mateix que la filial d’ACS plantejava en la seua opa una vegada descomptat el dividend de 0,40 euros per acció que Abertis repartirà la setmana que ve, però és superior al de 16,50 euros que Atlantia plantejava a la seua oferta, que serà retirada. És un import lleugerament inferior a l’actual cotització d’Abertis, que la vigília va tancar a 18,58 euros per acció i que ha assolit màxims històrics, al caliu de la batalla d’opes. Però és un 20% superior respecte als dies previs al primer anunci de l’interès d’Atlantia pel grup l’abril del 2017.

En virtut de la seua opa, les dos empreses aconseguiran el total del capital d’Abertis. Posteriorment, ACS i Atlantia conformaran una societat conjunta que, una vegada liquidada l’opa, comprarà a Hochtief tota la participació que aconsegueixi a Abertis. Atlantia tindrà una participació d’un 50 per cent més una acció de la societat comuna, i el grup de Florentino Pérez un cinquanta per cent, repartit entre el 30 per cent que tindrà directament ACS i el 20 per cent menys una acció que canalitzarà Hochtief.

D’altra banda, UGT ha convocat al voltant de 1.700 treballadors de les autopistes que Abertis té a l’Estat a sis jornades d’aturades parcials entre els dies 28 de març i 2 d’abril, coincidint amb la Setmana Santa, en protesta pel bloqueig del conveni.

tracking