SEGRE

La Guàrdia Civil escorcolla la seu d'Òmnium i el Palau de la Generalitat

L’ordre ha estat dictada per un jutge de Barcelona en el marc de la investigació per l’1-O

La seu d'Òmnium a Barcelona.

La Guàrdia Civil escorcolla la seu d'Òmnium i el despatx del secretari de Difusió de la GeneralitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil escorcolla aquest matí per ordre judicial la seu d’Òmnium Cultural a Barcelona i el domicili i el despatx d’Antoni Molons, secretari de Difusió i Atenció al Ciutadà de la conselleria de Presidència, que assisteix detingut als registres. Segons han informat fonts de la investigació, l’ordre ha estat dictada pel titular del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, en el marc d’una peça secreta que segueix el rastre de les despeses del Govern per a la celebració del referèndum sobiranista de l’1-O, suspès pel Tribunal Constitucional.

Segons aquestes fonts, Molons, investigat per malversació i presumpta desviació de fons per al referèndum de l’1-O, romandrà detingut mentre s’efectuen els registres i se li pren declaració.

Els registres, a més de la seu d’Òmnium i el despatx de Molons al Palau de la Generalitat, es practiquen també al seu habitatge, ubicat a la localitat de Sant Joan Despí (Barcelona).

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, investiga els preparatius i recursos destinats al referèndum de l’1-O després d’obrir una causa arran de les conferències en les quals l’exsenador d’ERC Santi Vidal va assegurar que l’executiu català disposava d’una partida "camuflada" de 400 milions d’euros per organitzar la consulta.

tracking