SEGRE

REGNE UNIT POLÈMICA

May fa fora 23 diplomàtics russos per l’enverinament de l’exespia

Rússia lamenta que el Regne Unit hagi optat per la “confrontació” i avisa que respondrà || L’OTAN i la UE ofereixen suport al govern de Londres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va assenyalar ahir Rússia com a responsable de l’atac amb gas nerviós contra l’exespia Serguei Skripal i la seua filla a la localitat britànica de Salisbury i va ordenar l’expulsió de vint-i-tres diplomàtics russos com a mesura de represàlia, en un gest inèdit en tres dècades. May, que va donar una setmana de termini a aquests “agents d’Intel·ligència no declarats” perquè abandonin el Regne Unit, també va posar sobre la taula un possible enduriment de les sancions contra Rússia per violacions dels Drets Humans. Al cap de dies de debat polític i després de reunir el Consell de Seguretat Nacional, May va concloure que l’atac contra Skripal o bé “va ser una acció directa” de Rússia o aquest país “va perdre el control d’un agent nerviós de fabricació militar”. A més, l’executiu britànic informarà els membres del Consell de Seguretat de l’ONU sobre els detalls entorn d’aquest cas.

Paral·lelament, el Govern britànic va actualitzar la seua alerta de viatge a Rússia i va advertir els ciutadans que vulguin viatjar a aquest últim país que extremin les precaucions, davant “la possibilitat que pugui sorgir “un sentiment antibritànic”.

El Regne Unit insta a extremar les precaucions a Rússia davant d’un possible “sentiment antibritànic”

El ministeri d’Exteriors rus va lamentar que el Govern britànic hagi optat per la “confrontació” i va avisar que la seua resposta “no tardarà a arribar”.

Per la seua part, l’OTAN i la UE van oferir el seu suport directe al Govern britànic per aclarir i portar davant de la justícia els responsables de l’enverinament. Així mateix, el Canadà va condemnar l’atac i va assenyalar Rússia com el “probable” autor. Al seu torn, el líder de la minoria demòcrata al Senat dels EUA, Chuck Schumer, va considerar que el president Donald Trump hauria de seguir els passos de la primera ministra britànica i prendre “decisions audaces” davant de les “agressions russes” a l’ordre internacional.

?

El líder rus, Vladímir Putin, va viatjar ahir a Crimea per fer campanya a falta de cinc dies per a unes eleccions presidencials que s’han vist entelades pel terratrèmol diplomàtic amb Londres. “Fa quatre anys vau prendre una decisió històrica. Gràcies a la vostra decisió, Crimea i Sebastopol van tornar a la cleda de la nostra pàtria comuna, la casa de la nostra Mare Rússia”, va asseverar Putin dirigint-se als crimeans durant un míting al port de Sebastopol.

Putin, aliè a la crisi, de campanya a Crimea

tracking