SEGRE

ALEMANYA INVESTIDURA

Merkel inicia el quart mandat després del vot favorable del Bundestag alemany

Angela Merkel presta jurament del càrrec al president del Parlament alemany Wolfgang Schäuble.

Angela Merkel presta jurament del càrrec al president del Parlament alemany Wolfgang Schäuble.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Angela Merkel va ser ahir investida cancellera d’Alemanya per a un quart mandat recolzada de nou en una gran coalició entre el seu bloc conservador i els socialdemòcrates, amb la qual cosa es va posar fi a un llarg període d’interinitat desconegut en la principal potència europea.

Gairebé sis mesos després de les eleccions generals del 24 de setembre i després d’unes complexes negociacions per aconseguir un pacte de govern a Alemanya, Merkel, de 63 anys i degana ja entre els líders europeus, va rebre el suport de la majoria absoluta del Bundestag (cambra baixa) a la sessió d’investidura.

De les 692 paperetes introduïdes a les urnes situades al centre de l’hemicicle, 364 van avalar la seua reelecció, mentre que 315 diputats hi van votar en contra, nou es van abstenir i quatre van emetre un vot nul.

Hi va haver així 35 diputats de la gran coalició que no van votar la seua candidatura, però la fuga de vots no és inusual a les sessions d’investidura.

D’altra banda, la policia alemanya va detenir un home per cridar “Allahu akbar” (“Al·là és gran”) a la cancellera, Angela Merkel, quan sortia del Parlament a Berlín.

tracking