SEGRE

Presó incondicional per a l'autora confessa de la mort de Gabriel

El jutge la investiga pels delictes d’assassinat, detenció il·legal i contra la integritat moral.

Els advocats d'Ana Julia.

Presó incondicional per a l'autora confessa de la mort de GabrielEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular del jutjat d’Instrucció número 5 d’Almeria, Rafael Soriano, ha decretat l’ingrés a presó comunicada i sense fiança de Ana Julia Quezada, autora confessa de la mort del nen Gabriel Cruz, han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA). El jutge la investiga pels delictes d’assassinat, detenció il·legal i contra la integritat moral.

En la compareixença de mesures cautelars, el ministeri fiscal va sol·licitar la presó per a la detinguda pels delictes d’assassinat amb traïdoria i detenció il·legal.

La detinguda ha tornat a declarar avui als jutjats d’Almeria prop d’una hora, després que ahir el jutge prorrogués la seua detenció. En finalitzar la declaració, la Fiscalia va sol·licitar el seu ingrés a presó, mesura que el jutge ha ordenat al considerar-la necessària per la gravetat del delicte, la possibilitat d’eliminació de proves i el risc de fuga. La causa en la qual s’investiga la mort del menor continua sota secret de sumari.

La detinguda ha arribat a la Ciutat de la Justícia d’Almeria en un furgó de l’institut armat sobre les 07:00 hores després d’haver abandonat minuts abans la Comandància d’Almeria, als calabossos de la qual ha romàs des que va ser detinguda diumenge passat a Vícar després de ser sorpresa amb el cadàver de Gabriel Cruz al maleter del seu cotxe. Soriano dirigeix la instrucció de la causa judicial iniciada després de la desaparició de Gabriel Cruz el passat 27 de febrer a Las Hortichuelas de Níjar.

El cos sense vida del nen va romandre en un pou a la finca de Rodalquilar (Níjar, Almeria) de la parella sentimental de Quezada, el pare del menor, fins que la dona el va extreure d’allà aquest diumenge i el va traslladar a Vícar, on va ser detinguda.

L’arrestada va confessar abans d’ahir en la Comandància d’Almeria que va colpejar el nen amb la part roma d’una destral i que després el va asfixiar. També va dir als investigadors que havia comès el crim ella sola. Va ser llavors quan va afirmar que durant una discussió amb el petit el mateix dia de la seua desaparició, Gabriel la va agredir i ella va respondre clavant-li un fort cop. L’autòpsia mostra signes que el petit va morir per estrangulació.

D’altra banda, el titular del Jutjat d’Instrucció 5 d’Almeria, Rafael Soriano, ha prohibit la incineració del cadàver del menor per si fos necessari practicar-li més proves.

tracking