SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Troben la destral amb la qual Ana Julia hauria colpejat Gabriel

El jutge prorroga la detenció de l’assassina confessa per practicar noves diligències || Un centenar de persones es concentra davant dels jutjats al crit d’“assassina”

Manifestants als jutjats d’Almeria demanant justícia.

Manifestants als jutjats d’Almeria demanant justícia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va trobar ahir la destral que suposadament va utilitzar Ana Julia Quezada per colpejar Gabriel Cruz, el nen assassinat a Las Hortichuelas de Níjar, abans d’asfixiar-lo. Quezada va declarar que els dos van discutir per la destral i durant la picabaralla ella el va colpejar amb la part roma de l’estri.

Per la seua banda, el Jutjat d’Instrucció número 5 d’Almeria va acordar prorrogar la detenció de l’assassina confessa, al considerar necessària per a la investigació la pràctica de noves diligències policials. Fonts del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) van informar que l’ajornament de l’arrest es va acordar pel termini de 24 hores, després que Quezada comparegués durant dos hores per sotmetre’s a les preguntes de les parts i del magistrat. El motiu de la pròrroga no va transcendir, ja que les actuacions estan sota secret de sumari. Les noves diligències podrien estar relacionades amb la troballa de noves proves, com l’arma homicida, o amb les declaracions de la mateixa acusada.

Fonts del cas van assenyalar que l’acusada hauria mostrat “penediment” i disposició a col·laborar

Fonts del cas van assenyalar també que Quezada hauria mostrat “penediment”, així com la intenció de “col·laborar” i contestar a les interpel·lacions que se li fessin des de les diferents parts per tal d’aclarir la mort de Gabriel.

A més, hauria ratificat al jutge la declaració prestada davant dels agents encarregats de la investigació, en què hauria ressaltat que la mort del nen va ser a causa d’una discussió i no d’un “pla predeterminat”. Després de colpejar-lo amb la destral al cap, Quezada es va “espantar” i va acabar asfixiant-lo fins a provocar-li la mort.

Durant la jornada, un centenar de persones es van concentrar als voltants de la Ciutat de la Justícia d’Almeria al crit d’“assassina” i “justícia per a Gabriel”. Els manifestants van arribar al voltant de les 11.00 hores i es van establir davant de l’accés al garatge de l’immoble, on s’esperava que sortís l’acusada. Davant de la creixent afluència de ciutadans, la Policia Nacional es va veure obligada a establir un dispositiu de seguretat acordonant la zona amb precinte.

tracking