SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Granados aporta factures de finançament il·legal del PP

El jutge acorda investigar les acusacions contra Camps sobre la caixa B || El fiscal insta a arxivar la causa contra Pilar Barreiro

L’exconseller Francisco Granados ahir a Madrid.

L’exconseller Francisco Granados ahir a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller madrileny Francisco Granados va aportar ahir al jutge del cas Púnica unes factures presumptament falses de la conselleria de Justícia quan la presidia Alfredo Prada –que el va precedir en el càrrec– i que ell creu que servien per pagar les despeses d’aquesta “campanya paral·lela” de l’expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre a les eleccions del 2007. Segons fonts presents a la declaració, Granados va dir al jutge que va trobar les factures a casa i els ha donat ara importància perquè l’estranyen els conceptes que recullen, i que creu que amb aquests diners es van pagar despeses de campanya. Granados va declarar ahir per tercer cop a petició pròpia davant del jutge del cas Púnica a l’Audiència Nacional, després que negués dilluns al Congrés haver vist comptes en B al PP o “sobres” de diner negre circulant pel partit.

A la primera declaració del 12 de febrer, Granados va afirmar que hi havia una campanya electoral “paral·lela” per finançar despeses d’Aguirre, que era “aliena al PP nacional, perquè el nacional aquí no pintava res, i aliena al PP de Madrid des del punt de vista comptable”.

Per la seua part, el jutge que investiga la presumpta caixa B del Partit Popular a l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha decidit incorporar a aquesta causa la declaració que va fer l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa al judici de la trama Gürtel d’aquesta comunitat que implicava Francisco Camps. En una interlocutòria, el jutge també acorda demanar al jutjat de l’Audiència Nacional que enjudicia aquesta peça de la Gürtel que li remeti les declaracions que van fer el capitost de la trama, Francisco Correa, el número dos Pablo Crespo i Álvaro Pérez Alonso El Bigotes.

D’altra banda, la Fiscalia davant del Suprem ha demanat al tribunal l’arxivament de la causa oberta per delictes de frau, falsificació de documents, prevaricació, malversació i suborn contra la senadora del PP i exalcaldessa de Cartagena (Múrcia) Pilar Barreiro, per la falta d’indicis contra ella.

tracking