SEGRE

CRIM TRIBUNALS

Presó incondicional per a l'autora confessa de la mort del nen Gabriel

L’advocat demana contenir la reacció pública

Un furgó policial trasllada Ana Julia Quezada a la presó d’El Acebuche, a Almeria.

Un furgó policial trasllada Ana Julia Quezada a la presó d’El Acebuche, a Almeria.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge va decretar ahir l’ingrés a la presó comunicada i sense fiança per a Ana Julia Quezada, autora confessa de la mort del nen Gabriel Cruz, després que declarés als jutjats d’Almeria durant gairebé una hora. El magistrat va ordenar que ingressés a la presó a causa de la gravetat del delicte i pel risc de fuga i eliminació de proves. Quezada va ser aleshores conduïda al centre penitenciari d’El Acebuche, ubicat a Almeria.

L’advocat de la dona, Esteban Hernández Thiel, va assegurar que la detinguda es troba afectada per la gravetat dels fets que se li imputen. Segons va explicar, Quezada va fer ahir declaracions en la línia de les que ja va sostenir davant de la Guàrdia Civil i a la compareixença de dimecres. A més a més, va afegir tenir la sensació que la seua clienta mostra penediment i va afirmar que col·labora amb la Justícia, responent voluntàriament a les preguntes del jutge i del fiscal.

L’UCO descarta el paper central que l’acusada dóna a la destral utilitzada per colpejar Gabriel

Segons la versió de la detinguda, hauria colpejat Gabriel amb una destral després d’haver-hi mantingut una discussió. Tot i així, agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil van explicar que, segons les primeres investigacions, l’eina no tindria el paper que li atribueix l’acusada. Durant la roda de premsa, la Guàrdia Civil no va voler entrar en detalls, al trobar-se el cas encara sota secret de sumari.

El comandant de l’UCO, Juan Jesús Reina, va explicar que la troballa del cos sense vida del menor va ser “el moment més dur de la nostra carrera professional”. “Clar que hi ha hagut comentaris sobre si vam plorar”, va explicar el comandant, clarament emocionat. “Clar que sí. I el que no ho va fer allà, ho va fer després, i el que no... en qualsevol moment.”

tracking