SEGRE

REGNE UNIT POLÈMICA

Trump assenyala Putin en l’enverinament al Regne Unit i dóna suport a May

Moscou anuncia represàlies contra Londres

Trump, a la dreta, va donar ahir suport al Regne Unit davant Rússia.

Trump, a la dreta, va donar ahir suport al Regne Unit davant Rússia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, va dir ahir que “sembla” que el mandatari rus, Vladímir Putin, està darrere de l’enverinament a l’exespia rus Serguei Skripal i la seua filla al Regne Unit, i va assegurar que s’està prenent “molt seriosament” el succés. “Això sembla”, va respondre Trump quan els periodistes li van preguntar si Putin està darrere de l’atac a Skripal. “Certament sembla que els russos estan darrere d’això. És una cosa que mai de la vida hauria de passar, i que ens estem prenent molt seriosament, com crec que ho fan molts altres”, va afegir.

Per la seua banda, el ministre rus d’Afers Exteriors, Serguei Lavrov, va prometre respondre “molt aviat” a l’expulsió de 23 dels seus diplomàtics al Regne Unit, en represàlia per l’enverinament de l’exespia i va avançar que, com a poc, les mesures inclouran la sortida de personal diplomàtic britànic al seu territori.

Els EUA han emès sancions contra interessos russos pel seu intent d’ingerència en les eleccions del 2016

Així mateix, va assegurar que ni Rússia ni la Unió Soviètica van portar a terme un programa per desenvolupar el gas nerviós Novichok, que segons el Regne Unit es va utilitzar en l’atac contra Skripal a Salisbury.

A part dels Estats Units, països com el Canadà, França, Alemanya i Bèlgica, així com organitzacions com l’OTAN, van mostrar ahir públicament el seu suport a Londres davant de la recrudescència de la crisi amb Moscou.

D’altra banda, el govern dels Estats Units va sancionar ahir cinc entitats i dinou persones russes bloquejant l’accés a les seues propietats en territori nord-americà i prohibint transaccions financeres amb ciutadans dels Estats Units, pel seu intent d’ingerència en les eleccions presidencials del novembre del 2016 a través d’atacs cibernètics.

tracking