SEGRE

METEOROLOGIA CAOS

Un temporal de vent, neu i pedra escombra Espanya

Restringeixen el pas de camions a l’AP-6 a Àvila || La nevada deixa incomunicades onze persones en una pista a Terol

Nevada a la localitat de Lugo d’O Cebreiro, ahir.

Nevada a la localitat de Lugo d’O Cebreiro, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal que escombra tota la Península d’oest a est va deixar ahir nombroses incidències a la meitat occidental i al sud. Les principals afectacions a la circulació es van produir a Castella i Lleó on, a conseqüència de la nevada, es va haver de restringir el pas de camions en diverses vies de la xarxa principal com l’AP-6 i l’AP-51 a l’altura d’Àvila, i l’A-6 i l’N-VI a Segòvia.

Així mateix, la precipitació acumulada va obligar a tancar algunes carreteres secundàries d’Àvila, Salamanca i Zamora. A última hora de divendres, una sobtada tromba de granís va causar diversos accidents a l’AP-9 als voltants de la localitat de Pontevedra de Caldas de Reis. En total, onze cotxes es van veure implicats en aquests xocs cinc persones que van haver de ser traslladades per rebre atenció mèdica.

El vent obliga a suspendre diversos trajectes marítims entre Algesires i Ceuta

La pedra també va ser el culpable d’una altra col·lisió múltiple a l’A-8 al seu pas per Villalba, a la província de Lugo. En aquest cas no hi va haver ferits.

En un altre ordre de coses, un total d’onze persones, cinc de les quals menors d’edat, van haver de ser rescatades ahir a la tarda al quedar atrapades per una forta nevada en un camí forestal pròxim al Puerto del Portillo de Guadalaviar, a Terol. No obstant, es van veure obligats a caminar durant diversos quilòmetres per la neu per buscar cobertura i poder donar la veu d’alarma. Finalment, la Guàrdia Civil els va localitzar i van ser evacuades a la localitat de Griegos (Terol).

Per la seua part, els forts vents van provocar problemes a l’Estret i a les costes gaditana i de Ceuta, i van forçar a cancel·lar diverses travessies marítimes entre la Península i la ciutat autònoma. Amb motiu d’aquest temporal, el ministeri de Foment ha activat 1.134 equips llevaneu i 195.314 tones de fundents.

tracking