SEGRE

Puigdemont viatja a Finlàndia el 22 març

L’expresident i Gabriel han assistit avui a l’ONU a un acte sobre Drets Humans a Catalunya

Puigdemont i Gabriel aquest dilluns

Puigdemont viatja a Finlàndia el 22 marçEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont viatjarà aquest dijous a Hèlsinki, convidat per un grup de diputats finlandesos simpatitzants del moviment independentista català, ha informat aquest dilluns el portaveu d’aquest grup, el parlamentari Mikko Kärnä. La mateixa font va explicar en un comunicat que durant el seu viatge de dos dies a Finlàndia està previst que Puigdemont visiti dijous a la tarda l’Eduskunta (Parlament finlandès) convidat pel denominat Intergrup d’Amics de Catalunya, format per vuit diputats finlandesos de diferents partits. Segons Kärnä, s’espera també que Puigdemont faci una conferència pública divendres a la Universitat de Hèlsinki, centrada en la situació política actual a Catalunya. A més mantindrà una sèrie de reunions de caràcter privat abans d’abandonar Finlàndia, ja dissabte al matí, va explicar el diputat a Efe.

Defensor del procés independentista català, Kärnä va aclarir que la visita del polític català és de caràcter privat i que "el Govern finlandès no té res a veure" amb ella. "Catalunya és una qüestió fonamental per al futur de la Unió Europea", va manifestar a Efe el parlamentari, que defensa una "Europa de les regions" davant el "gegant bloc federalista" al qual considera que s’encamina la Unió Europea (UE).

Segons el seu parer, Puigdemont serà un "important polític europeu en el futur" i els càrrecs pels quals se l'investiga a Espanya són "totalment ridículs" i "absurds". Segons el seu relat, el cercle del polític independentista li va contactar per organitzar el viatge després que ell oferís a Puigdemont -través de la xarxa social Twitter- que visités Finlàndia.

El parlamentari finès va explicar que aprofitaran la visita de Puigdemont per informar-lo sobre la situació de la regió septentrional de Lapònia, per la qual és diputat a l’Eduskunta.

Kärna va exigir el febrer passat al Ministeri finès d’Exteriors i a l’ambaixadora del seu país a Espanya que aclarís el cessament del cònsol honorari de Finlàndia a Barcelona, Albert Ginjaume Egido, a petició del Govern espanyol per activitats relacionades amb el procés independentista.

Puigdemont ha viatjat ja desde Brussel·les a Dinamarca i a Suïssa.

Puigdemont i Gabriel assisteixen a l’ONU a un acte sobre Drets Humans a Catalunya

L’expresident de Catalunya Carles Puigdemont, l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel i l’eurodiputat d’Esquerra Republicana (ERC), Jordi Solé, han assistit avui a la seu europea de Nacions Unides a un acte sobre els drets humans a Catalunya.

L’esdeveniment, titulat "Regressió dels drets humans a Espanya", es realitza en paral·lel al Consell de Drets Humans de l’ONU (CDH), que celebra aquests dies la seua trenta-setena sessió ordinària. Puigdemont, que va arribar dissabte a Ginebra i diumenge va participar en el Festival de Cinema i Fòrum Internacional de Drets Humans (FFIDH), tenia previst avui a més reunir-se amb Gabriel per tractar de la situació catalana.

Ahir a la nit va dir en una roda de premsa que es tractava "d’una reunió privada que no està pensada per negociar res", encara que va admetre que parlaran de la investidura i "dels passos de portar Catalunya cap a la república".

En l’acte van intervenir, entre d’altres, el jutge emèrit del Tribunal Suprem (TS) José Antonio Martín Pallín, i el Síndic de Greuges (Defensor del Poble) de Catalunya, Rafael Ribó i el vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Agustí Alcoberro.

Entre el públic també es trobaven les parelles de Jordi Cuixart i Joaquim Forn, Txell Bonet i Laura Masvidal, respectivament.

tracking