SEGRE

INDEPENDÈNCIA MOBILITZACIÓ

Societat Civil reuneix a Barcelona milers de persones contra el procés

Els assistents a la manifestació van demanar “recuperar el seny” i “un govern per a tothom” || Unes 7.000 persones segons la Urbana i 200.000 segons els organitzadors

Visió aèria de la manifestació convocada per Societat Civil Catalana, ahir a Barcelona.

Visió aèria de la manifestació convocada per Societat Civil Catalana, ahir a Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 7.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 200.000 segons Societat Civil Catalana (SCC), es van manifestar ahir a Barcelona per demanar seny a l’independentisme i que es formi un Govern que treballi per a tots els catalans. La mobilització, sota el lema “Ara més que mai, seny” i convocada per SCC, va començar a l’encreuament entre l’avinguda Marquès de l’Argentera i Pla de Palau, i va acabar davant l’Estació de França, on es va instal·lar un escenari, hi va haver diversos parlaments. Durant la marxa, els manifestants van mostrar banderes espanyoles, de la UE, senyeres i també de Tabàrnia, i la consigna més cridada va ser la de “Puigdemont a presó”. La manifestació també va servir per acusar el procés independentista d’haver fracturat la societat i per reclamar que el pròxim Govern actuï sota la legalitat amb l’objectiu de reconciliar la població. Entre els assistents van figurar la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; l’exministre d’Exteriors José Manuel García Margallo; dirigents de Cs, com Albert Rivera i Juan Carlos Girauta (tot i que va destacar l’absència d’Arrimadas); del PP, com Xavier García Albiol i Andrea Levy, i del PSC, com Miquel Iceta i Núria Marín.

A més dels representants dels partits, la capçalera de la manifestació va estar presidida per l’exprimer ministre de França Manuel Valls, l’actriu Rosa Maria Sardà i l’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, que van intervenir al final de la marxa. Valls, que va protagonitzar el discurs més aclamat, va carregar contra l’independentisme perquè considera que el seu projecte exclou una part de la població catalana: “Canviar les fronteres, un projecte que diu als altres que no esteu amb nosaltres, aquest nacionalisme és guerra.” Rosa Maria Sardà va demanar diàleg al Govern central per contribuir a solucionar la situació a Catalunya i als partits independentistes que formin un Govern per a tothom. També va intervenir el president de SCC, José Rosiñol, que va advocar per acabar amb el procés i va avisar que “un govern només per als independentistes obligaria el Govern central a mantenir mesures que després no agraden”.

tracking