SEGRE

GUERRA PRÒXIM ORIENT

Turquia pren la ciutat siriana d’Afrin, últim bastió kurd

L’ofensiva se salda amb 2.900 morts

Soldats turcs celebren la presa de la ciutat siriana d’Afrin.

Soldats turcs celebren la presa de la ciutat siriana d’Afrin.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exèrcit turc i les milícies sirianes aliades d’Ankara van arrabassar ahir als kurds la ciutat siriana d’Afrin i van aconseguir el control de tot el territori d’aquest enclavament homònim, situat a l’extrem nord-oest del país àrab. La incursió a la ciutat, l’últim reducte kurd a la regió, es va portar a terme en unes quantes hores, des de la matinada fins ahir al matí, amb el suport de bombardejos i foc d’artilleria, després que en els últims dies hagi fugit la majoria de la població civil cap a zones controlades pel Govern de Damasc.

La ciutat d’Afrin és una de les capitals de l’autoproclamada federació del nord de Síria, que els kurds han establert als territoris que dominen, i era considerat un enclavament perquè estava separat de la resta de territoris kurds per una regió controlada per grups pro Ankara.

Aquesta presa d’Afrin serveix de colofó a l’ofensiva turca, denominada Branca d’olivera, que va tenir l’inici el 20 de gener passat i amb què Ankara pretén allunyar de la frontera les YPG, grup que considera terrorista pels seus vincles amb la guerrilla del Partit de Treballadors del Kurdistan (PKK), present al seu territori.

tracking