SEGRE

TRIBUNALS

El Constitucional rebutja activar el rellotge de la investidura

El PSC havia demanat al tribunal suspendre l’ajornament del ple del Parlament del 9 març

El Constitucional rebutja activar el rellotge de la investidura

El Constitucional rebutja activar el rellotge de la investiduraEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha rebutjat, per unanimitat, la pretensió del PSC de suspendre de forma cautelar la decisió amb què el passat 9 de març el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar per temps indeterminat el ple d’investidura de Jordi Sànchez.

El PSC va fer aquesta petició en un escrit presentat el passat 12 de març dins del recurs d’empara que aquest mateix partit havia presentat contra l’ajornament de la sessió d’investidura de Carles Puigdemont, el 30 de gener passat.

El PSC sol·licitava ara la suspensió cautelar de la decisió del President del Parlament presa el 9 de març i demanava al tribunal que fixés un termini de temps dins del qual la Cambra autonòmica ha de celebrar un nou ple d’investidura.

És a dir, el PSC demanava al Constitucional que, dins d’un escrit de mesures cautelars, fes que el Parlament efectuï una primera votació i pugui així iniciar-se el còmput dels dos mesos que la llei estableix per dissoldre de forma anticipada la legislatura.

El Tribunal explica que no és procedent prendre en consideració cap de les mesures cautelars sol·licitades pel demandant perquè es refereixen a la decisió adoptada pel president del Parlament el passat 9 de març, decisió que no ha recorregut en aquest procediment.

tracking