SEGRE

PANORAMA

El PP defuig unes noves eleccions i Cs demana “responsabilitat” a Torrent

El PSC rebutja “hipotecar” el nou Govern amb una qüestió de confiança de la CUP || El Govern central, “incòmode” pel “circ” de Puigdemont per Europa

287080_1.jpg

287080_1.jpgLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador general del PP, Fernado Martínez Maillo, va assegurar ahir que el Govern central no es planteja una repetició electoral a Catalunya a l’empara del 155. Igualment, va rebutjar la proposta llançada per JxCat a la CUP de celebrar una qüestió de confiança després d’investir el nou Govern per garantir el compliment de l’acord d’investidura. “És una invenció més”, va sentenciar. En la mateixa línia, el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, es va oposar a aquesta possibilitat remarcant que la qüestió de confiança “hipotecaria” l’Executiu i que el que necessita Catalunya és un Govern que accepti “el marc legal vigent, la Constitució i l’Estatut”. A més, el popular Martínez Maillo va aprofitar per carregar contra la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, que va criticar per la seua “victòria inútil”. “És un partit que va guanyar les eleccions no sabem per a què”, va insistir. Per la seua part, el portaveu taronja a la Cambra catalana, Carlos Carrizosa, va exigir al president del Parlament, Roger Torrent, que sigui “responsable” per “desbloquejar Catalunya”. Igualment, va reiterar la necessitat de “deixar de fer cas als pròfugs de la justícia” per “començar a fer política per als catalans”. Arran d’això, la líder del PP català, Alicia Sánchez Camacho, va qualificar de “disbarat” la reunió entre el líder de JxCat, Carles Puigdemont i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel a Ginebra. Així mateix, el ministre de Justícia, Rafael Catalá, va exigir a tots dos que s’entreguin a la justícia espanyola perquè s’ha de “demostrar” que “ningú està fora del control dels tribunals”. El ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, va reconèixer que els viatges de Puigdemont per Europa generen “certa incomoditat” en l’Executiu de Rajoy, malgrat que els va qualificar de “circ”.

D’altra banda, la portaveu socialista al Parlament, Eva Granados, i el secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, van advertir Torrent, després d’admetre a tràmit la reforma de la llei de presidència, que canviar-la ara no és legal i que actuaran contra la modificació “fins a les últimes conseqüències”, en paraules de Granados.

tracking