SEGRE

El Suprem comença les vistes dels recursos de Forn i Sànchez

Jordi Sánchez

El Suprem comença les vistes dels recursos de Forn i SànchezEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala de recursos del Suprem ha començat ja a revisar les peticions de l’exconseller Joaquìm Forn i el candidat a president Jordi Sànchez (JxCat) de sortir en llibertat i que acabi la presó provisional decretada per a ells en el sumari obert en l’alt tribunal pel procès.

La vista que acaba de començar és la relativa al recurs del qual fos responsable d’Interior de la Generalitat, Joaquím Forn.

Ell va sol·licitar ahir a la tarda que se suspengués la seua petició d’acudir al Suprem per ser present durant la vista. Com que tot estava ja previst, tant per l’alt tribunal com per les autoritats penitenciàries, ha estat traslladat als calabossos de l’Audiència Nacional, però d’acord a la seua última petició, no és present durant la vista.

En quan a Sànchez, encara que segons fonts de la seua defensa té previst aprofitar la breu intervenció que li permetran els magistrats per argumentar a favor que li deixin sortir de permís per acudir|anar a la seua investidura al Parlament, fonts del Suprem han aclarit que avui no s’estudiarà aquesta petició, que segueix un altre curs. El Suprem escoltarà molt probablement els seus arguments, en tot cas.

Les mateixes fonts han informat que avui no hi haurà resolució sobre les peticions de llibertat de Forn i Sànchez. El que farà avui l’alt tribunal és revisar dos recursos concret, contra ordres de presó acordades al febrer i dins del cas pel "procés" cap a la Declaració Unilateral d’Independència.

La primera de les vistes previstes, que ha començat cap a les 10:20h, analitza el recurs d’apel·lació presentat per Joaquim Forn contra la interlocutòria del magistrat de 2 de febrer de 2018.

Una mitja hora més tard està previst que comenci la segona vista per estudiar el recurs de Sànchez contra la interlocutòria|auto del jutge del passat 6 de febrer.

tracking