SEGRE

ERC confirma que Junts per Catalunya proposa Turull com a candidat

Jordi Turull

ERC confirma que Junts per Catalunya proposa Turull com a candidatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconsellera d’Agricultura i dirigent d’ERC, Meritxell Serret, ha confirmat aquest dimarts que Junts per Catalunya (JxCat) ha proposat a l’exconseller de Presidencia Jordi Turull com a candidat a la investidura. "Ahir Junts per Catalunya va posar a sobre de la taula el nom de Jordi Turull per ser investit", ha afirmat Serret en declaracions a TV3, on ha qualificat de "bona notícia" que s’hagi proposat a l’exconseller per ser president en substitució de Jordi Sànchez.

JxCat espera la decisió que pugui prendre el Tribunal Suprem al respecte del recurs de Jordi Sànchez per poder ser investit president, encara que manté com a alternativa a Jordi Turull, segons van explicar ahir a Efe fonts de la força que lidera Carles Puigdemont.

Serret ha beneït la candidatura de Turull per la seua "trajectòria" i la seua "convicció", i s’ha mostrat confiada que l’exconseller pugui "tirar endavant un Govern que faci avançar a la societat catalana i permeti recuperar" l’autogovern i "els drets".

L’exconsellera, a Bèlgica fugida de la justícia espanyola després de la declaració d’independència, ha apuntat que des d’ERC respecten tots els noms que proposi JxCat a la investidura, encara que Serret no ha dit si la CUP avala o no la candidatura de Turull perquè encara no ha parlat amb ells.

Si Sànchez renunciés a ser investit, Puigdemont podria plantejar aquest pla C a mitjans d’aquesta setmana, pel que el president del Parlament, Roger Torrent, hauria d’obrir una nova ronda de consultes amb els grups parlamentaris i, segons fonts sobiranistes, el ple d’investidura podria celebrar-se la setmana que ve.

Serret ha argumentat que l’acord entre els partits independentistes per a la investidura "està molt avançat". També ha dit que a Ginebra (Suïssa) han mantingut contactes "rellevants" i que estan disposats a dialogar i parlar "amb tothom, fins i tot amb l’Estat espanyol".

tracking