SEGRE

El Suprem processarà divendres a Turull i a la resta d'imputats en el 'procés'

El diputado de Junts per Catalunya, Jordi Turull (d) junto al portavoz del grupo parlamentario, Eduard Pujol

El Suprem processarà divendres a Turull i a la resta d'imputats en el 'procés'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Suprem comunicarà als implicats en el "procès" les seues ordres de processament divendres vinent i, a més, celebrarà una vista per a possibles mesures cautelars per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, l’exsecretària general d’ERC, Marta Rovira, i els exconsellers Jordi Turull, Raúl Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa.

El jutge que instrueix el cas pel "procès" al Tribunal Suprem, Pablo Llarena, comunicarà les ordres de processament divendres vinent als 28 imputats en aquest cas a les 10:30 hores. A més, sotmetrà les persones citades a una vista per decidir si els imposa presó preventiva o les manté en llibertat sota fiança.

En una providència firmada avui el magistrat cita totes les parts personades en el sumari que ell instrueix sobre el "procès" cap a la Declaració Unilateral d’Independència perquè el divendres 23 de març a les 10:30 hores, acudeixin al tribunal perquè els comuniqui l’ordre de processament.

D’aquesta manera, la decisió del magistrat obre tres novetats: una, que hi podria haver noves presons preventives (o no); dos, que s’atansa el moment d’obrir judici oral, ja que com ja ha dit en alguna de les seues interlocutòries  el magistrat i demostra aquest nou pas endavant en la instrucció, la investigació està arribant a la seua fi. I tres, que la possible candidatura de Jordi Turull a la presidència de la Generalitat es podria veure afectada en el cas que s’adoptés una mesura de presó contra ell, ja que això podria conduir a la seua suspensió, això sí, suposant, a més, que fos processat per rebel·lió.

En tot cas, es tracta de possibilitats que es confirmaran divendres, quan es conegui quin és el delicte pel que resulten processades les persones implicades i també quines mesures cautelars adopta el magistrat. El cert és, respecte a aquest últim aspecte, que la providència d’avui ordena que se citi "els encausats que a continuació s’indiquen" (Forcadell, Rovira, Turull, Romeva, Rull i Bassa) "que hauran d’acudir acompanyats de lletrat, a fi de practicar la compareixença prevista per l’article 505 de la Llei d’Enjudiciament Criminal."

L’esmentat article assenyala que "quan el detingut fos posat a disposició del jutge d’instrucció o tribunal que hagi de conèixer de la causa, aquest, tret que decretés la seua llibertat provisional sense fiança, convocarà a una audiència en la qual el Ministeri Fiscal o les parts acusadores podran interessar que es decreti la presó provisional de l’imputat o la seua llibertat provisional amb fiança".

En altres paraules, el jutge els pregunta al fiscal i a l’acusació popular exercida per Vox si sol·liciten presó provisional per a aquestes sis persones citades o han de seguir en llibertat sota fiança.

Forcadell, Rovira i els exconsellers de la Generalitat Raúl Romeva, Carles Mundó, Josep Rull i Jordi Turull estan ja en llibertat sota fiança.

Entre els imputats en aquest procés, a més dels citats i de qui estan en presó preventiva (l’exvicepresident Oriol Junqueras, els independentistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart i l’exconseller de Interior Joaquim Forn) figuren persones com l’expresident Artur Mas o Anna Gabriel (CUP) i Mireia Boya (CUP). S’hi afegeixen, entre d’altres, l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, i els exconsellers Antoni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, tots ells a l'estranger, com Gabriel. També hauran d’acudir els exmembres de la Mesa del Parlament Lluís María Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó (tots ells en llibertat sota fiança) i Joan Josep Nuet, en llibertat sense mesures cautelars. En total, els imputats en sumen 28.

tracking