SEGRE

PANORAMA

“Empresonar opositors crea un precedent perillós”

Meritxell Serret

Serret diu ara que s'ha confós i que el candidat és SànchezEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresonament de membres del Govern de Catalunya i de líders de la societat civil catalana és un “precedent perillós” per a la resta del món. Així ho va advertir ahir l’advocada internacional Rachel Lindon, membre de l’equip d’experts legals que ha portat a l’ONU els casos de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

En una conferència al Palau de les Nacions Unides a Ginebra, Lindon va assegurar que l’Estat espanyol “tanca els seus opositors polítics i rebutja alliberar-los fins que renuncien a les seues idees polítiques”. Segons ella, això suposa una discriminació “per la seua opinió a favor del dret a l’autodeterminació dels catalans”. Lindon també va lamentar el “silenci absolut”. “Espanya ha d’alliberar aquests homes, les accions del Govern de l’Estat en aquest cas són un precedent perillós pel dret a la manifestació pacífica a la resta del món”, va assegurar l’advocada. Segons ella, els líders catalans independentistes pateixen una “vulneració inacceptable dels seus drets fonamentals”. Lindon ha dit que l’actitud de les autoritats espanyoles amb Catalunya té l’objectiu d’“intimidar” els independentistes.

Per la seua part, la consellera d’Agricultura cessada Meritxell Serret va subratllar que, si fos a Espanya, estaria entre reixes. En aquesta línia va remarcar que els “presos polítics” o a l’“exili” existeixen perquè el Govern espanyol els “persegueix” per organitzar un referèndum i defensar la independència. Així mateix, va lamentar que, per a l’Estat, ser independentista avui dia és “pitjor que com es considerava ETA” en el passat.

tracking