SEGRE

PANORAMA

Torrent obre avui la porta a Turull com a presidenciable

ERC reuneix la direcció i la CUP insisteix en un Govern republicà || Iceta i Millo exigeixen un candidat “net de causes judicials”

Torrent recorrerà la decisió del Suprem sobre Sànchez davant del Tribunal Europeu de Drets Humans

Torrent recorrerà la decisió del Suprem sobre Sànchez davant del Tribunal Europeu de Drets HumansEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller cessat de Presidència i diputat de JxCat Jordi Turull sona com el nou candidat a la presidència de la Generalitat després que Jordi Sànchez anunciés ahir la intenció de deixar el seu escó al Parlament i, per tant, renunciar a la investidura (vegeu més informació a la pàgina anterior). Avui, el president de la Cambra, Roger Torrent, té previst comparèixer públicament per anunciar, amb tota probabilitat, el canvi en el candidat a la presidència. En aquest sentit, Torrent es va veure breument ahir a l’hemicicle amb els diputats juntistes Elsa Artadi i Eusebi Campdepadrós, sense que transcendís el contingut de la reunió.

Així mateix, el diputat del PDeCAT al Congrés Carles Campuzano va apuntar que “en les pròximes hores” podrien quedar resoltes les incògnites sobre la investidura i que el Govern català podria estar nomenat “abans de Pasqua”.

Per la seua part, Esquerra Republicana ha convocat per demà el seu consell nacional per avaluar el nou escenari i marcar l’estratègia a seguir en els propers dies. De fet, els republicans han demanat als seus diputats que cancel·lin els viatges que tenien previstos per a Setmana Santa per si se celebra llavors el debat d’investidura. Arran d’això, el diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va assegurar que “treballem amb la hipòtesi que la investidura es produeixi abans de les vacances”.

D’altra banda, el diputat de la CUP Carles Riera va avançar ahir que, malgrat el nou nom posat sobre la taula, la seua formació manté l’abstenció. En aquest sentit, va reiterar que donaran el seu suport al candidat que presenti “un pla de Govern republicà”, independentment de la persona proposada. “Tenim la porta oberta per dialogar amb tothom”, va concloure Riera.

Des del PSC, el seu primer secretari, Miquel Iceta, va avisar que Turull “no té plena capacitat d’actuar” a l’estar immers en un procés judicial. Per això, va indicar que és un candidat “no desitjable” i va exigir un president que “respecti la legalitat”.

En la mateixa línia, el delegat del Govern central, Enric Millo, va advocar per un candidat “lliure i net de tota causa judicial”.

Així mateix, la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va retreure als independentistes que “no tinguin altra cosa a oferir als catalans que un candidat de la vella Convergència imputat per malversació”.

tracking