SEGRE

POLÍTICA

Torrent proposa Turull i convoca el ple d'investidura per a aquest dijous

A partir de les 17.00 hores, i Puigdemont li veu com un "gran president" per revertir el 155 i fer respectar el 21D

El diputat de Junts per Catalunya Jordi Turull, al costat del portaveu parlamentari del grup, Eduard Pujol.

JxCat, ERC i la CUP negocien celebrar demà la investidura de TurullEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat formalment com a candidat per a president de la Generalitat l’exconseller i diputat de JxCat Jordi Turull, i ha convocat per a aquest dijous a les 17 hores el ple d’investidura.

En una compareixença en el Parlament, Torrent ha dit que programa el ple després d’una ronda de consultes amb els líders dels grups per telèfon, una via 'expressa' a última hora d’aquest dimecres durant uns 45 minuts.

La seua intenció era fer la ronda presencialment a partir de dijous, però el procés s’ha precipitat després que el jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena hagi citat divendres a Turull i a altres encausats sobiranistes per decidir si els manté en llibertat provisional o si han de tornar a presó.

Torrent ha alertat que és possible que divendres es "vulnerin els drets polítics" de Turull i se l’empresoni de nou, i que per això ha decidit accelerar tots els tràmits i agendar una investidura 'expressa'.

Torrent ha cridat als líders dels grups per telèfon i ha constatat que Turull "és l’únic candidat proposat i el que més suports pot assolir" entre els partits.

Turull té assegurats els vots de JxCat i d’ERC, però no són suficients i necessita el suport també de la CUP, que va decidir en assemblea no facilitar la investidura de cap candidat que no es comprometés a desobeir i a implementar la república catalana.

Per la seua part, Carles Puigdemont va assegurar que Jordi Turull serà "un gran president per revertir els efectes del 155, fer respectar el resultat del 21D i garantir la legitimitat de les institucions nacionals catalanes".

En un tuit en el seu perfil de Twitter recollit per Europa Press, ha assegurat: "És un home honest i treballador. Cap maniobra de l’Estat no podrà esquerdar la seua dignitat".

tracking