SEGRE

POLíTICA

Artadi avisa la CUP que no hi poden haver renúncies a actes entre dos votacions

"De cara a aquesta tarda no tenim temps que Puigdemont i Comín renunciïn a l’acta", explica la portaveu de Junts per Catalunya

Artadi avisa la CUP que no hi poden haver renúncies a actes entre dos votacions

Artadi avisa la CUP que no hi poden haver renúncies a actes entre dos votacionsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu de JxCat, Elsa Artadi, ha avisat aquest dijous la CUP que no hi pot haver renúncies d’actes de diputats entre les dos votacions possibles en un ple d’investidura, per la qual cosa segons el seu parer no poden abandonar l’escó Carles Puigdemont (JxCat) ni Antoni Comín (ERC).

En una entrevista a Rac 1 abans de reunir-se aquest matí amb la CUP, Artadi ha remarcat que van al ple d’aquesta tarda, a les 17 hores, per investir Jordi Turull amb el suport d’ERC i "esperem que podem arribar a un acord amb la CUP per continuar fent camí junts".

Sobre una eventual suspensió del ple si no s’aconsegueixen els quatre vots necessaris de la CUP, Artadi ha indicat que un grup parlamentari no pot demanar-la, sinó que ha de ser decisió del president del Parlament, Roger Torrent, i "ha d’estar fonamentada en fets objectius i en les garanties dels drets dels diputats".

La dirigent de JxCat, grup que vol investir a Turull avui en primera ronda, ha assenyalat que entre la primera votació i la segona, que seria dissabte, "no hi pot haver canvis de diputats ni renúncies d’actes".

"De cara a aquesta tarda no tenim temps que Puigdemont i Comín renunciïn a l’acta. El procediment no va tan ràpid. Materialment és impossible", ha subratllat Artadi, que considera que tampoc no es podria fer aquest pas entre la primera i la segona votació.

La renúncia d’aquests dos diputats permetria elegir Turull en segona votació amb l’abstenció dels quatre diputats de la CUP, encara que ja seria dissabte, després que el candidat a la presidència comparegués davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que li podria aplicar mesures cautelars com a presó preventiva una altra vegada, amb la qual cosa quedaria inhabilitat.

De fet, Artadi ha remarcat que el ple se celebra aquesta tarda "per evitar la ingerència del jutge Llarena amb la decisió que es pugui prendre demà".

tracking