SEGRE

PLE D?INVESTIDURA

El secretariat de la CUP no veu avenços i dóna arguments al "no" a la investidura

Les bases de la formació analitzen ja des d’ahir a la nit aquest document

El secretariat de la CUP no veu avenços i dóna arguments al

El secretariat de la CUP no veu avenços i dóna arguments al "no" a la investiduraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretariat nacional de la CUP no veu prou avenços en la negociació amb JxCat i ERC i, en un document intern orientatiu dirigit a les bases de la formació, ofereix més arguments per al "no" a la investidura del candidat Jordi Turull que favorables a la mateixa.

Al document, a què ha tingut accés Efe, s’indica que en els últims dies s’ha ofert a la CUP la possibilitat de liderar el "procés constituent" però sense concrecions i amb una culminació, prevista per a l’any 2022 amb una multiconsulta, que els 'cupaires' veuen molt llunyana.

Les bases de la CUP analitzen ja des d’ahir a la nit aquest document, així com les propostes que sorgeixin des de les diverses assemblees territorials, i a les 15 hores serà el Consell Polític de la CUP al costat del Grup d’Acció Parlamentària (GAP) -que suma les organitzacions coalitzades- la que prendrà l’última paraula sobre el vot dels diputats 'cupaires' en el ple d’avui.

El secretariat nacional, tanmateix, ofereix al seu document més arguments contraris a la investidura de Turull, i afirma que en els últims dies no ha vist "nous elements" que facin variar la seua posició inicial de rebuig de la proposta de Pla de Govern, que es traduïa en 4 abstencions.

Per si fos poc, el secretariat nacional proposa un sistema de votació tipus arbre i, en contra de l’indicat fins ara que per a la CUP "no és una qüestió de noms", demana els consellers polítics que es pronunciïn en primer lloc sobre el candidat proposat per JxCat, Jordi Turull.

Si el Consell Polític accepta la candidatura s’entendrà que els quatre diputats votaran a favor i Turull serà investit aquest vespre amb la majoria absoluta requerida, mentre que si es rebutja, llavors els participants en la reunió hauran de decidir si opten per mantenir les quatre abstencions o bé aquestes es converteixen en quatre vots contraris.

Segons el secretariat nacional, "no podem condicionar el nostre calendari i posicionament polític a l’acció repressiva de l’Estat", ja que considera que seria un error subordinar el desenvolupament de la legislatura "als moviments de l’Estat".

Pel que respecta al nom concret del candidat proposat, Jordi Turull, al document es recorda que "pertany orgànicament al PDeCAT", i que això comporta que en el seu moment participés "en el cicle de retallades del Govern d’Artur Mas".

Pel que respecta als arguments favorables al "sí" a la investidura, el secretariat nacional esmenta que el possible empresonament de Turull per part del Tribunal Suprem comporta que un vot favorable es tradueixi "en un missatge de continuïtat amb l’1-O" i en un acte de confrontació amb l’Estat "que dóna dimensió política a l’acció antirepressiva".

En conseqüència, s’explica, si la CUP basa la investidura de Turull, JxCat i ERC es veurien forçats a "assumir un nivell més alt de compromís republicà".

tracking