SEGRE

ESNOTICIA

Arrimadas: “Vostè no és la solució perquè forma part del problema”

Iceta estén la mà als sobiranistes si abandonen la desobediència || Domènech no donarà suport a un candidat del 3% i Albiol assegura que Turull és una farsa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va afirmar ahir davant el candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Turull, que “vostè no pot ser la solució” perquè “forma part del problema”, representa el “conflicte”, la “incertesa” i l’“embolic” de la “novel·la de ficció del procés”. Durant la intervenció al ple d’investidura, Arrimadas va recordar que Turull va ser el portaveu del Govern del “xoc institucional” i, en aquest context, li va dir: “Vostè no pot ser part de la solució, perquè vostè forma part del problema”; els que “han trencat ponts no poden reconstruir-los”.

D’altra banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, va estendre la mà als independentistes per explorar una “majoria transversal” si abandonen la “desobediència” i aposten per polítiques socials i millorar l’autogovern, encara que és escèptic de la “sinceritat” del “gir copernicà” cap a l’“autonomisme” de Turull. En aquest sentit, va ironitzar sobre la “contradicció” que Turull “vulgui el suport de la CUP per ser president, però faci una proposta de tipus autonomista” en un discurs que va comparar amb els de l’expresident Jordi Pujol, quan feia “guies telefòniques” a les seues intervencions.

Per la seua part, el líder de CatECP al Parlament, Xavier Domènech, va alertar que el candidat a la investidura de JxCat representa “la CDC de la pitjor etapa, la del 3%, les retallades, i a la que no li tremolava el pols quan els companys del 15-M eren jutjats”. Per això, segons va explicar a la intervenció al ple d’investidura, els comuns no donaran suport a Turull.

Al seu torn, el diputat del Partit Popular català, Xavier García Albiol, va veure el discurs del candidat a la presidència com una victòria de les institucions de l’Estat espanyol. Segons García Albiol, el contingut del discurs “no té res que veure amb l’actitud que ha tingut durant els últims temps”. “A quin Jordi Turull hem de creure?”, va preguntar el líder dels populars catalans. Segons Albiol, això demostra que s’està davant d’una “gran farsa”.

tracking