SEGRE

CORRUPCIÓ GOVERN

Bárcenas va esborrar el nom de

Alfonso Rus nega finançament il·legal al PP valencià

Alfonso Rus a les Corts.

Alfonso Rus a les Corts.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’extresorer del PP Luis Bárcenas va manipular un dels famosos documents en els quals es registra la caixa B del Partit Popular, per evitar que aparegués el nom del president del Govern central, Mariano Rajoy, segons es desprèn d’una informació publicada pel diari El País. Sempre segons el rotatiu, Bárcenas va suprimir la primera casella de l’encapçalament del foli número 14, en la qual figurava un pagament de 12.600 euros a l’actual president. El foli correspondria a l’exercici fiscal de l’any 2008, l’únic no prescrit a efectes fiscals i penals.

A més d’aquest presumpte pagament a Rajoy, l’extresorer també hauria alterat el nom de l’actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, com a receptora de dos pagaments de 7.500 euros. També hauria modificat les dates de dos pagaments de 435.000 euros, en diner negre, a l’arquitecte que va reformar la seu del PP ubicada al carrer Génova de Madrid, Gonzalo Urquijo. Tant el jutge Pablo Ruz, mitjançant una resolució datada del març del 2015, com la Fiscalia Anticorrupció van donar per bons els documents del rotatiu, publicats per primera vegada el 2013.

En un altre ordre de coses, l’expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, va negar ahir als mitjans l’existència de finançament il·legal al partit i va assegurar posar “la mà al foc” per l’expresident de la Generalitat i del PP de València, Francisco Camps. També va voler posar “la mà al foc” per Rajoy al considerar-lo “una persona honesta i treballadora” i va assegurar no saber res sobre la gestió dels comptes, segons ell a càrrec de Francisco Costa.

tracking